logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odpalanie Passata B5 na pilota - jak obejść immobilizer?

peterhalski 23 Mar 2007 08:44 6060 9
REKLAMA
  • #1 3709508
    peterhalski
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam!
    Chcialbym zalozyc odpalanie z pilotka da pasata B5
    Wiem jak zalozyc czujnik polozenia galki biegow oraz jak wywolac zaplon i impuls na rozrusznik.
    Od dluzszego czasu zakladam alarmy w samochodach i mniej wiecej jestem obeznany z ta dziedzina.
    Mam tylko takie pytanie czy to zadziala??
    Czy musi byc jakos zalaczony imobilajzer??
    A moze tylko podac mu gdzies jakis impuls ktory oszukuje to urzadzenie??
    A moze to poprostu zadziala.Prosze o pomoc.
    Z tego co slyszalem to po takim odpalaniu ciezko jest zalozyc zwykly alarm bo jakos z soba koliduja.Czy to prawda??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3709638
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    Ocena: 101
    nie ma problemu założyć coś takiego warunkiem jest żeby niemieć imobilajzera lub musi być rozłączony co do alarmu to musi byc przystosowany do używania kanału do odpalania i są takie alarmy
  • REKLAMA
  • #3 3712483
    peterhalski
    Poziom 11  
    ok!
    To juz jakas podpowiedz,ale teraz tak, zgadzam sie na odlaczenie immobilajzera na rzecz odpalania-ale jak to zarobic??
    Mam kabelek i VAG-a 3.11 - Czy to i wystarczy by zlikwidowac u mnie w aucie immo??
    A moze da sie to zrobic fizycznie??
    A moze musze wylutowac kosc z licznika i ja przeprogramowac??
    Pewnie jest wiele sposobow ale ja czekam na wasze propozycje.
    POZDRAWIAM

Dodano po 44 [minuty]:

z tego co czytam to potrzebuje chyba najlepiej kabelek do TACHO i RESD IMMO??
    Lub programator :/
    Inaczej sie nie da??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3713943
    Tomasz008
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    inaczej niestety nie... (chyba że umiesz ingerować w sterownik silnika) lepiej kup alarm przystosowany do odpalania auta z pilota niż masz rozłączać immo
    zrób jak Ci piszemy bo narobisz sobie kichy i dopiero będzie
  • Pomocny post
    #5 3715164
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    do alarmu był moduł który musi który próbuje zapalać ,puscza rozrusznik gdy zapali ( lampka ładowania ) musi odłączyc acc z alarmu żeby się nie darł no i w końcu trzeci kanał ma działac na nierozbrojonym czyba że odpalasz z innego pilota a jak jeszcze masz orginalny alarm to całkiem d...a
    Daj sobie spokój jak musisz cos robić to zasadź np. drzewo
  • REKLAMA
  • #6 3715375
    peterhalski
    Poziom 11  
    Ja wszystko rozumiem!Jak podlaczyc i jak zrobic by to gralo tyle ze na aucie bez imobilajzera!Wtedy nie ma problemu i wszystko podlaczam!!!
    Caly problem zaczyna sie na tym ze w moim aucie jest immobilajser,tak jak wspomnialem PASSAT B5.

Pytanie teraz zamienia sie na to jak wylaczyc immo??
    Czy wystarczy zwykly kabelek do diagnostyki i vag 3.11??
    Czy musze uzbroic sie w cos wiecej??
  • Pomocny post
    #7 3715420
    ladamaniac
    Poziom 40  
    Ocena: 2067
    Odpalanie razem z alarmem np Starter firmy AMT , Proxima też coś miała. Jak dobrze założysz alarm to wydłub transponder i przyklej Kropelką do pętelki immo i po sprawie. Oryginalne immo dla złodzieja to ak jak brak immo, jak idzie po konkretną furę to jest przygotowany
  • Pomocny post
    #8 3715649
    zojsan
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wcale nie trzeba likwidować immobilajsera!
    Miałem immo i zamontowałem zdalne odpalanie z własnego projektu.
    Działa pięknie już jakieś 3 lata
  • #9 3745977
    peterhalski
    Poziom 11  
    Z tym przyklejeniem na kropelke to u mnie maly problem bo mam tylko jeden kluczyk wiec jak cos spierdziele to bede mial duzy problem:)
  • #10 5903383
    tomaszek1975
    Poziom 1  
    witam kolegow , wlasnie zakupilem taki starter do mojego passata b5 110kM tdi z 98r , podaje model bo mam nadzieje ze pomozecie mi w lokalizacji dwoch przekaznikow , jeden to zalaczajacy rozrusznik a drugi to zalaczajacy zaplon , wielkie dzieki za wszelaka pomoc i pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji zdalnego odpalania Passata B5 z pilota oraz problemów związanych z immobilizerem. Warunkiem działania takiego systemu jest brak immobilizera lub jego całkowite odłączenie. Immobilizer można wyłączyć za pomocą specjalistycznych narzędzi diagnostycznych, takich jak kabelek do TACHO i programy typu VAG 3.11 lub dedykowane programatory, ewentualnie ingerując w sterownik silnika lub przeprogramowując kość w liczniku. Zaleca się stosowanie alarmów przystosowanych do zdalnego odpalania, które posiadają dodatkowy kanał do sterowania rozruchem i zapłonem. Niektóre rozwiązania polegają na usunięciu transpondera immobilizera i jego przyklejeniu do pętli kluczyka, co eliminuje konieczność likwidacji immo. Istnieją też projekty zdalnego odpalania działające bez wyłączania immobilizera. Montaż zwykłego alarmu może kolidować z systemem zdalnego odpalania, dlatego ważne jest dobranie kompatybilnego urządzenia. Jeden z użytkowników poszukuje lokalizacji przekaźników odpowiedzialnych za załączanie rozrusznika i zapłonu w Passacie B5 110 KM TDI z 1998 roku, co jest istotne przy instalacji startera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA