Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zone Alarm i Avast - problem z internetem

25 Mar 2007 23:12 1532 2
  • Poziom 39  
    Słyszałem wielokrotnie że połączenie Zone Alarm (ZA) i Avasta daje mieszankę uniemożliwiającą łączenie się z internetem. Do dzisiaj wydawało mi się że mnie to nie dotyczy. Instalowałem taki zestaw na różnych komputerach - zawsze bez problemu - do dziś.

    Gdy pracują oba - pomimo aktywnego połączenia z internetem nic z nim związane nie działa. Gdy wyciąłem Zone Alarm (msconfig) z "autostartu" - dalej nic nie działa (po ponownym uruchomieniu).

    Jedyne lekarstwo jakie znalazłem to uruchomić komputer (uruchomi się Avast), uruchomić ZA i zamknąć ZA.

    Czy można to jakoś "odkręcić" żeby nie było potrzeby odprawiania takich prawie "szamańskich modłów"?

    Próbowałem reinstalować ZA i Avasta - jednak problem cały czas jest ten sam.

    Windows XP, SP2 - połączenie z internetem - neostrada.
  • Poziom 10  
    U mnie takie połączenie nigdy nie było możliwe.Zonealarm sprawdza się super jako Firewall, i posiada on także wbudowanego antyvira.Moim zdaniem nie ma potrzeby instalacji avasta.Osobiście uważam że avast to szajs i nie ma sensu tego instalować.U siebie posiadam tylko Zonealarm Internet Security Suite i tylko to mam zainstalowane i nie potrzebuje niczego.Nie zamula mi systemu i także nie pozwoli na żadne viry.Blokuje wszystko i nie widzę potrzeby instalacji avasta.

    Najlepiej to zainstaluj Zonealarm i tylko to.A jeśli dalej nie będziesz miał połączenie z netem to sprawdź czy Zonealarm ci nie blokuje połączenia z netem.Kilka razy mi się zdarzyło że go źle ustawiłem.
    I w autostarcie wywal Zonealarm i zrób skrót i wklej go do austoartu w menu start.Wtedy będzie się uruchamiał.

    Jeśli nic nie pomoże to czeka cię format.