logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić parametry pracy regulatora mocy biernej RM-E?

KACZOREK 14 Kwi 2007 15:38 3267 3
REKLAMA
  • #1 3786886
    KACZOREK
    Poziom 21  
    Ocena: 197
    Witam
    Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z regulatorem do kompensacji mocy biernej Typ. RM-E ? Przeszukałem internet i nie mogę znaleźć żadnych danych ani jakiejkolwiek instrukcji na jego temat a firma (ELMA-ENERGIA), która go produkowała, na swojej stronie też nie umieściła żadnych danych. Chodzi mi o sposób ustawiania parametrów pracy baterii kondensatorów. Sterownik jest sprawny i zależy mi tylko na tym żeby podnieść temperaturę pracy baterii o kilka stopni, bo ustawiona jest tylko na 30 stopni i po przekroczeniu tej temperatury sterownik blokuje się i wyłącza całą baterię a wtedy licznik mocy biernej zaczyna szaleć i opłaty za bierną idą w tyś. Cała szafa ustawiona jest w miejscu bardzo nasłonecznionym i dołożenie drugiego wentylatora trochę pomogło ale niewiele.Jeśli ktoś posiada jakieś materiały na temat tego regulatora to bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3792273
    darxxxx
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Najprostsze rozwiązanie : zakup nowego regulatora np RMB-10S małe gabaryty, bardzo prosty w obsłudze,niska cena 650 zł. Przy wysokich opłatach za moc bierną indukcyjną to jedynie rozsądne rozwiazanie.
  • REKLAMA
  • #3 3799978
    KACZOREK
    Poziom 21  
    Ocena: 197
    Jak pisałem sterownik jest sprawny i chodziło mi tylko o to żeby podnieść trochę temperaturę po przekroczeniu której regulator wyłącza baterię i w końcu znalazłem firmę która go produkowała i poprosiłem o instrukcję obsługi którą od nich otrzymałem. No i jest po problemie. wprowadziłem drobne korekty ponieważ firma w międzyczasie dokupiła parę maszyn i należało trochę zmienić sposób pracy regulatora i teraz chodzi prawie idealnie a licznik biernej praktycznie zatrzymuje się całkowicie. Dzięki za pomoc temat jest załatwiony.
  • #4 19072273
    Dzalmen
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Proszę, dzisiaj dzwoniłem i dostałem dwie DTR.
    Załączniki:
    • R-ME-manual-EN.pdf (771.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RME.pdf (199.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA