Witam. Chciałem się upewnić, poradzić w sprawie małego nagłośnienia mowy i śpiewu w przyległym parku przykościelnym. W zasadzie to wstępnie założenie jest nastepujące: Dysponuję małą końcówką radiowęzłową Philips ( nie znam jej faktycznej mocy i impedancji dla wyjścia 15V ) o szacunkowej mocy 60-70Wat ( pobór z sieci to 125W, napięcie zasilania 2 X 35V ). Będzie ona umieszczona w kapliczce przy parku ( według szkicu ), do niej ma byc dołączony zestaw mikrofonowy bezprzewodowy Rduch-a ( jest na wyposażeniu kościoła ). Dalej plan jest taki aby umieścić na wieżyczce tej kapliczki cztery tuby ( wg szkicu 1,2,3,4 ). Zasadniczo mam pytanie jakie? Wstępnie zakładałem, że min. GZT30 ale czy starczą ? Myślałem też o zespołach tubowych dwudrożnych, żeby uzyskac trochę lepszą jakość dla śpiewu ( w trakcie nabożeństwa ).
Wiadomo wzmacniacz nie za mocny ( musi być ), a na tubki to do wydania jakieś 600 - 700 zł.
Z góry dziękuję za sugestie.
Wiadomo wzmacniacz nie za mocny ( musi być ), a na tubki to do wydania jakieś 600 - 700 zł.
Z góry dziękuję za sugestie.