logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP1018 nie drukuje po regeneracji tonera - ciemne pasy na wydruku

erikses 21 Kwi 2007 19:24 1988 5
REKLAMA
  • #1 3808529
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Witam , uzupełniłem własnoręcznie toner, zrobiłem wszystko wg instrukcji , przeczyściłem , po zmontowaniu wsadziłem do drukarki wydrukowała 3 strony z poprzecznymi 4 pasami ciemnymi w fatalnej jakości , wyjąłem kasetę obejrzałem czy na rolce światłoczułej nie osiadł toner , wsadziłem z powrotem i koniec , brak wydruku :(
  • REKLAMA
  • #2 3808571
    Paweł007
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam.

To po pojemniczku na tusz. Może się już zużył albo uszkodziłeś jego przy napełnianiu (po napełnieniu odciągnołes tusz) Jabym dał nowy pojemnik i już, miałem taki dylemat kiedyś w Lexmarku po zakupie nowego bylo ok.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3808803
    princo
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Witam
    Rozbierz go jeszcze raz i umyj spirytusem wałek ładujący sprawdź kontakty tego wałka i bębna przed załorzeniem bębna weź go natalkuj .
    sprawdź czy kantakty na cartridge są czyste .
    Powodzenia
    ps. Paweł007 to drukarka laserowa a nie atramentowa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3809447
    teridar
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Napełnianie wkładów do drukarek laserowych nie jest takie proste, jak wygląda to na instrukcji. Zobacz na wydrukach z paskami, jakie są między nimi odległości. Jeżeli odległości te są równe obwodowi bębna światłoczułego, to znaczy że winien jest bęben, jeżeli wałkowi ładującemu - wtedy należy sie przyjrzeć właśnie jemu. Ja osobiście raczej stawiałbym na wałek magnetyczny, zwłaaszcza że przy wyciąganiu go łatwo uszkodzić sprężynkę biasu.zdjęcie
    Natomiast całkowity brak obrazu może wskazywać na brak przejścia napiecia na wałek ładujący. No i talkowanie bębna - bardzo ważna rzecz. Jeżeli wystartujesz "na sucho" to może wywinąć się listwa czyszcząca. Z tym czyszczeniem wałka ładującego spirytusem też ostrożnie. Trzeba wiedzieć jaki typ wałka można tak potraktować. Są takie, które się podczas takiej operacji rozpuszczają.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3809643
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Sprawdz czy zamontowałeś z jednej strony sprężynkę
    łączącą obie połówki kardridzą (sprężynka jest powinna być po przeciwnej stronie zębatki bębna)
  • #6 3811252
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Dzięki za pomoc problem tkwił w sprężynie na końcu wałka magnetycznego , fakt przez nieuwagę lekko ją uszkodziłem , ale naprawiłem i wszystko chodzi jak ta lala .

pozdrawiam.
REKLAMA