Witam , uzupełniłem własnoręcznie toner, zrobiłem wszystko wg instrukcji , przeczyściłem , po zmontowaniu wsadziłem do drukarki wydrukowała 3 strony z poprzecznymi 4 pasami ciemnymi w fatalnej jakości , wyjąłem kasetę obejrzałem czy na rolce światłoczułej nie osiadł toner , wsadziłem z powrotem i koniec , brak wydruku
To po pojemniczku na tusz. Może się już zużył albo uszkodziłeś jego przy napełnianiu (po napełnieniu odciągnołes tusz) Jabym dał nowy pojemnik i już, miałem taki dylemat kiedyś w Lexmarku po zakupie nowego bylo ok.
Witam
Rozbierz go jeszcze raz i umyj spirytusem wałek ładujący sprawdź kontakty tego wałka i bębna przed załorzeniem bębna weź go natalkuj .
sprawdź czy kantakty na cartridge są czyste .
Powodzenia
ps. Paweł007 to drukarka laserowa a nie atramentowa
Napełnianie wkładów do drukarek laserowych nie jest takie proste, jak wygląda to na instrukcji. Zobacz na wydrukach z paskami, jakie są między nimi odległości. Jeżeli odległości te są równe obwodowi bębna światłoczułego, to znaczy że winien jest bęben, jeżeli wałkowi ładującemu - wtedy należy sie przyjrzeć właśnie jemu. Ja osobiście raczej stawiałbym na wałek magnetyczny, zwłaaszcza że przy wyciąganiu go łatwo uszkodzić sprężynkę biasu.zdjęcie Natomiast całkowity brak obrazu może wskazywać na brak przejścia napiecia na wałek ładujący. No i talkowanie bębna - bardzo ważna rzecz. Jeżeli wystartujesz "na sucho" to może wywinąć się listwa czyszcząca. Z tym czyszczeniem wałka ładującego spirytusem też ostrożnie. Trzeba wiedzieć jaki typ wałka można tak potraktować. Są takie, które się podczas takiej operacji rozpuszczają.
Dzięki za pomoc problem tkwił w sprężynie na końcu wałka magnetycznego , fakt przez nieuwagę lekko ją uszkodziłem , ale naprawiłem i wszystko chodzi jak ta lala .
pozdrawiam.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.