logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt SC 202 – wpisywanie kodu 2690 bez wyświetlacza, obsługa klawiszy 1-6

Ficek007 26 Kwi 2007 17:57 3539 7
REKLAMA
  • #1 3824009
    Ficek007
    Poziom 14  
    Założyłem radyujko nie mam do niego wyświetlacza jest to zwykły kasetowiec. Wiem że ma do wpisania kod.

Mam takowy 2690 ale nie wiem jak go wpisywa klawiaturę mam przecież do sześciu 1-6.

Więc włączałem radyjko wklepywałem dwa razy jedynkę sześc razy dwójkę itd a potem przycisk AS i te i inne ale nic to nie daje

Czytałem by pozostawi go pod napięciem ale stał całą noc włączony i nic
  • REKLAMA
  • #2 3824035
    mjars
    Poziom 24  
    Ocena: 92
    trzy razy jedynką itd.,o jeden raz więcej bo pierwsza cyfra która wskakuje to 0, trzeba mieć trochę wprawy żeby wbić kod po omacku ale jest to wykonalne

pozd.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3833088
    Ficek007
    Poziom 14  
    Dzięki za wskazówki.

Ale chyba trochę przesadziłem z tym wpisywaniem kodu. Maiłem podany kod ale teraz sądziłem że należy wpisywa tak jak pisze a nie o jedno więcej i chyba bestię zablokowałem

Dam rade to odblokowac ?
  • REKLAMA
  • #5 3833129
    mjars
    Poziom 24  
    podaj dwa + i włącz radyjko ,odczekaj godzinkę i wprowadź kod ,zatwierdzasz klawiszem AS,jak nie uruchomi się to pozostaje ci poszukać kogoś kto ma wyświetlacz lub serwisu radiocode (ingerencja w procek)

pozd.
  • #6 3835344
    Ficek007
    Poziom 14  
    Wybacz ale nie do konca kumam tego stwierdzenia "podaj dwa+" jesli chodzi o kod to napisane mam 2690
  • #7 3835421
    mjars
    Poziom 24  
    "podaj dwa+" - musisz mieć podpięte zasilanie stałe +12V i po stacyjce +12V

pozd.
  • #8 3836295
    Ficek007
    Poziom 14  
    Wybacz ale nie do konca kumam tego stwierdzenia "podaj dwa+" jesli chodzi o kod to napisane mam 2690

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wpisywania kodu zabezpieczającego do radia Blaupunkt SC 202, które nie posiada wyświetlacza, a jedynie klawiaturę z przyciskami 1-6. Użytkownik posiada kod 2690, ale nie wie, jak go poprawnie wprowadzić bez wyświetlacza. Zalecane jest wpisywanie każdej cyfry o jeden raz więcej niż wynika z kodu, ponieważ pierwsza cyfra jest traktowana jako 0. Wpisywanie kodu wymaga wprawy i cierpliwości. Po nieudanym wpisaniu kodu urządzenie może się zablokować. Aby odblokować radio, należy podać stałe zasilanie +12V oraz zasilanie po stacyjce +12V, włączyć radio, odczekać około godzinę, a następnie ponownie wprowadzić kod i zatwierdzić klawiszem AS. W przypadku dalszych problemów konieczne może być skorzystanie z serwisu lub urządzenia z wyświetlaczem do wpisania kodu. Dodatkowo podano link do strony z instrukcjami dotyczącymi kodowania i dekodowania radioodbiorników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA