logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma iP4200 - błąd 15 mignięć, nie rozpoznaje tuszy zamiennych

banek 01 Maj 2007 15:20 4751 3
REKLAMA
  • #1 3838514
    banek
    Poziom 2  
    witam!
    w mojej ip 4200 wymienilem tusze na zamienniki,przelozylem chipy i wszystko chodzilo.wymienilem je po raz drugi i tez chodzila,ale do czasu.pewnego dnia odmowila posloszenstwa a na przycisku papieru mruga 15 razy dioda pomaranczowa i jest komunikat o problemie z tuszami dokladnie (nie rozpoznano pojemnikow z tuszem)nie mozna nic wydrokowac,probowalem roznych metod i nic wydaje mi sie ze te chipy maja jakas swoja pamiec.moze ktos mial ten sam problem i mogl by mi jakos pomoc????.za wszystkie podpowiedzi z gory dzieki.
    pozdrawiam banek!
  • REKLAMA
  • #2 3838672
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Odłącz ją od komputera,wyłącz i włącz i napisz czy dioda świeci na zielono czy dalej miga.

W serwisówce jest coś o USB więc może to wina kabla lub sterowników.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3839309
    banek
    Poziom 2  
    probowalem i nic nie pomaga,od instalowalem ja i tez nic.po wlozeniu oryginalnych tuszy ktore pozyczylem na probe chodzi normalnie.na moich ciagle jest to samo "wystapily bledy zbiornika z atramentem.otworz pokrywe drukarki i wymien zbiorniki z atramentem,na ktorych nie swieca sie lampki atramentu" jedynie co chyba pozostanie to wymiana na oryginaly.jedno co moge sie pluc w twarz to to ze mialem caly karton pustych oryginalow i je wyrzucilem ale to juz nie wazne.

pozdrawiam
REKLAMA