logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie kierunkowskazów do alarmu w BMW E30 – jak połączyć dwa przewody?

fivel 02 Maj 2007 19:22 1656 6
REKLAMA
  • #1 3842322
    fivel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam , juz nie mam pomysłów odnośnie podpięcia kierunków do alarmu , i tu moje pytanie jak podpiąć kierunki do alarmu w którym to na 2 przewodach od kierunków jest zamykany obwód, jeśli to pomoże auto to e-30...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3842581
    fivel
    Poziom 11  
    powielam bo nikt nie przegląda starych postów... alarm to autoblock , sa dwa przewody na kierunki na których jest zamykany obwód(sprawdzałem miernikiem) zamyka i otwiera , i nie wiem gdzie podpiąć pod kierunkowskazy w aucie żeby podczas włączania i wyłączania alarmu kierunki mrugały, podpinałem pod zwykła żarówkę i zrobiłem obwód a tej że żarówkę i działało ale na kierunki w aucie nie mogę tego zrobić... juz lepiej chyba nie mogę opisać..
  • #5 3842648
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    jeden podłączasz do plusa przez bezp. a drugi przez dwie (diody anodami razem do niego )i do przewodów na kieunki kolory jak w kazdej bmw
  • REKLAMA
  • #6 3842682
    renqien
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    A może to są dwa wyjścia na lewą i prawą stronę, tylko zasilanie przekaźnika jest zwalone ?(przepalony bezpiecznik, spalona ścieżka...)
  • #7 3842730
    fivel
    Poziom 11  
    jest czerwony i żółty kabel...
    jak podłączałem żarówkę pod alarm i bezpośrednio przez przekaźnik kierunków to mrugało, ale nie zrobiłem żeby było na kierunki auta...spróbuje podłączyć tak jak pisze pkhenr...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia kierunkowskazów do alarmu samochodowego w BMW E30, w którym alarm (model Autoblock) posiada dwa przewody sterujące, na których zamykany jest obwód. Problem polega na tym, jak prawidłowo podłączyć te przewody do instalacji kierunkowskazów, aby podczas aktywacji i dezaktywacji alarmu kierunkowskazy migały. Autor sprawdził miernikiem, że przewody alarmu zamykają i otwierają obwód. Próby podłączenia alarmu bezpośrednio do żarówki kierunkowskazu oraz przez przekaźnik powodowały miganie, ale nie udało się tego efektu uzyskać na fabrycznych kierunkowskazach samochodu. Wskazano, że jeden przewód należy podłączyć do plusa przez bezpiecznik, a drugi przez dwie diody (anodami razem) do przewodów kierunkowskazów o standardowych kolorach w BMW. Pojawiła się też sugestia, że dwa przewody mogą odpowiadać za lewą i prawą stronę kierunkowskazów, a problem może wynikać z uszkodzonego bezpiecznika lub ścieżki w instalacji. Autor posiada czerwony i żółty kabel do podłączenia i planuje zastosować proponowane rozwiązanie z diodami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA