logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać wejście mikrofonowe do wzmacniacza gitarowego?

Punkdel 09 Maj 2007 23:23 987 5
REKLAMA
  • #1 3867993
    Punkdel
    Poziom 2  
    Witam
    mam problem .
    (potrzebuje wzmacniacz służacy do gry na gitarze),tu zaczynaja sie schody
    posiadam zwykły wzmacniacz w którym nie ma wejscia na mikrofon i tu tkwi ten problem. Potrzebuje prostego układu z niewielka regulacja tonu itp. poprzez który mógł bym podłączac instrument do wzmacniacza.

Post był raportowany.
    (Pomocy!!) – ozdobnik ? -- > REGULAMIN pkt 11.1 i 11.2.
    Przeniosłem z: Początkujący Serwisanci. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 3868048
    Duch__
    Poziom 31  
    Ocena: 1598
    Każdy wzmacniacz ma jakieś wejście więc nie ma problemu. Gorzej może być z regulacją tonów. Musisz dorobić jakiś korektor który pozwoli na regulacje tych tonów.
  • REKLAMA
  • #3 3868072
    Punkdel
    Poziom 2  
    w moim wzmacniaczu jest tylko wejscie na słuchawki i terminal na głosniki. Potrzebuje osobnego układu umożliwiającego mi podłączenie gitary /mikrofonu pod ten wzmacniacz .
  • REKLAMA
  • #4 3868149
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1696
    Punkdel napisał:
    w moim wzmacniaczu jest tylko wejscie na słuchawki i terminal na głosniki.

Akurat to są wyjścia, a nie wejścia
    Punkdel napisał:

Potrzebuje osobnego układu umożliwiającego mi podłączenie gitary /mikrofonu pod ten wzmacniacz .

Jakbyś przynajmniej napisał co masz za wzmacniacz to byłoby trochę prościej. Sądząc po Twoich postach nie dasz sobie rady z tym problemem, więc radzę oddać to komuś kto wie o co chodzi.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3868154
    Punkdel
    Poziom 2  
    rade sobie dam. tylko nie potrafiłem z interpretowac co mam na mysli wzmacniacz :
    Unitra łza pw3015
  • #6 3868170
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1696
    Skoro masz taki wzmacniacz, to przecież on ma regulację tonów niskich i wysokich - po co chcesz robić układ który będzie robił to samo ?.

Nie żebym się czepiał ale jeśli Ty sam nie potrafisz zinterpretować tego co masz na myśli, to my tu na forum również tego nie będziemy potrafili zrobić.

Poszukaj przedwzmacniacza do gitary i powinno to rozwiązać problem (najlepiej wziąć schemat z jakiejś fabrycznej konstrukcji).

Pozdrawiam
REKLAMA