Witam, mam takowy problem, była lekko dmuchnięta uszczelka pod głowicą, była musztarda na korku. Uszczelka została wymieniona w serwisie, wymienili swiece, oczyścili przepustnicę. Odbierając samochód mechanik powiedział, że trzęsie troche silnikiem, bo w/g niego są wtryskiwacze do wymiany - hm. może , ale przed robieniem uszczelki było ok. Objaw jest taki , na wolnych obrotach czasami jest OK, czasami na postoju, po kilkunastu sekundach postoju jest nagłe zachwianie obrotami i od tego mometu wolne obroty są nieregularne. Po przejechaniu jakiegoś odcinka i zatrzymaniu sie , czasami jest OK, czasmi obroty szaleją, czasami nawet potrafi zgasnąć silnik. Nie wydaje mi się , że sa to wtryski, bo silnik ma kopa, pali właściwie. Wczoraj podmieniałem w serwisie świece i listwę zapłonową -bez zmian. Po podpięciu kompa były 2 błędy, ale szybki mechanior zrobił kasowanie. Jeden znikł -kurde nie zapisałem go, drugi to w/w 17549 Rejestracja obciążenia niedopuszczalna. Jest to bład chwilowy, pojawia sie co lasowo.
Szukałem po forum i po necie - ale nie znalazłem podopwiedzi takiej osoby, która by taki bład przewalczyła. Czy ktoś z forumowiczów miał taki błąd i jak podejść do tematu -bo serwis lekko rozkłada ręce - a podmiana kompa i przepustnicy, z powodu braku czasu jest na razie niewykonalna. Silnik ma 162 tyś, ma regularne przeglądy itd itp.
Pozdr
Krzysztof W-wa
Szukałem po forum i po necie - ale nie znalazłem podopwiedzi takiej osoby, która by taki bład przewalczyła. Czy ktoś z forumowiczów miał taki błąd i jak podejść do tematu -bo serwis lekko rozkłada ręce - a podmiana kompa i przepustnicy, z powodu braku czasu jest na razie niewykonalna. Silnik ma 162 tyś, ma regularne przeglądy itd itp.
Pozdr
Krzysztof W-wa