logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu do monitoringu Pico 2000 PL z zapisem na dysk

marex32 22 Maj 2007 14:16 18135 16
  • #1 3909709
    marex32

Poziom 15  
    Ocena: 58
    Witam

Proszę o podanie linku do programu pico 2000 w wersji pl

Jeżeli ktoś może posiada ciekawy program do obsługi kamer oraz z możliwością zapisu na dysk komputera bardzo bym prosił o pomoc...

Pozdrawiam i dziękuję
    Konto firmowe:
    ZAKŁAD USŁUGOWO HANDLOWY IŁOWA
    KOLEJOWA 9/11, Iłowa, 68-120 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://rtvnaprawakomputerow.pl/
  • #4 3926623
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Proszę o jasną wypowiedź: nie ma programów do obsługi kamer wraz z możliwością zapisu na dysk komputera czy też nie ma tych programów w polskiej wersji językowej?
  • #5 3932767
    marex32

Poziom 15  
    Prosiłem o program Pico2000 w wersji polskiej

Lub bardzo proszę o podobny program, który umożliwi obserwację z kamer oraz zapis na dysku komputera, wszystkie programy które pobrałem są wersjami niepełnymi,
    Prosił bym jeżeli ktoś posiada o instrukcje do obsłubi i instalacji programu Pico 2000, pobrałem ten program niestety w wersji angielskiej nie potrafię go do końca skonfigurować - dokładnie chodzi o to, że obraz z kamer jest, natomiast nie moge w żaden sposób skonfigurować nagrywania na dysk - jeżeli ktoś z tym walczył już kiedyś i osiągnoł skutek bardzo prosze o pomoc...

pozdrawiam i z góry dziękuję
    Konto firmowe:
    KOLEJOWA 9/11, Iłowa, 68-120 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://rtvnaprawakomputerow.pl/
  • #6 4044616
    dj_volt
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Na początek kilka "paczek".

CreamCatcher 3.zip - soft alternatywny do kart PICO itp
    Ether_214_7.20_eng_part1.zip
    Ether_214_7.20_eng_part2.zip - soft do kart Ether8104 wersja 7.0PL obsługuje niektóre karty PICO.
    Ether814.zip - to samo, ale nie oamiętam w jakiej wersji :-)
    soft_alternatywny_.zip - sama nazwa mówi za siebie :-)

Pamiętajcie!!!! ŻADNYCH AMD, SiSów, ViA! TYLKO chipsety Intel'a. W przeciwnym przypadku będziecie jeździć tak jak ja co dwa dni na serwis :-)

Jeśli te oprogramowanie nie pomoże wrzucę na FTP oryginalny soft do PICO (na elektrode nie wejdzie, max 10MB a paczki mają po 26MB).
    Załączniki:
    • soft_alternatywny_.zip (6.72 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ether8104.zip (6.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ether_214_7.20_eng_part2.zip (1.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ether_214_7.20_eng_part1.zip (8.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • CreamCatcher 3.zip (4.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 4242336
    Era9999
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    nie ma Pico w wersji polskiej
  • #9 4245994
    dj_volt
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Era9999 napisał:
    nie ma Pico w wersji polskiej

Nie ma?
    Ja mam.
    Ale polecam wersję EN - jest stabilniejsza od PL :-D

Zainteresowanych proszę o kontakt - podam namiary na server gdzie uploadowałem paczki.
  • #11 4353249
    marex32

Poziom 15  
    Wszystkie linki z ALT1 oraz ALT2 sa puste :(
    Posiadam juz PICO 2000 EN czy ktoś może pomóc mi w skonfigurowaniu tego programu, zainstalowalem, podgląd z kamer mam bez problemów.
    Niestety nie wiem jak go skonfigurować, aby zapisywal teraz obraz na dysku ...
    proszę o pomoc
    pozdrawiam
    Konto firmowe:
  • #12 4354455
    lichtar
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Klikasz na ekran z kamery prawym klawiszem myszy i pojawia się siatka na ekranie 16 x 12 pól.
    Klikając na dane pole oznaczasz go jako pole czułe na ruch.
    Potem po prawej stronie od tego ekranu w górnej części zaznacz okienko "motion detection enable" i zamknij ten panel.
    Cokolwiek poruszy się w okolicy zaznaczonego miejsca, rozpocznie się zapis z kamery na twardy dysk, zmieniając kolor przycisku numeru (1 & 4) kamery na czerwony.
    Możesz też ustawić długość nagrywania (post motion rec) , czułość (sensivity setup) i czas reakcji (detection inerval) tak, aby nie nagrywał ci przelatującego np. motyla.
  • #13 4356600
    marex32

Poziom 15  
    ok, bardzo dziękóję za szybką odpowiedź
    mi głównie chodzi o nagrywanie non stop, bez ustawiania detekcji ruchu, chce aby nagrywało sie całom dobę, ale dzieliło całość na kawałki np po 15 minut, bo podobno tak można ten program ustawić
    może mnie pan pokierować od początku cały proces instalacji? może coś źle zrobiłem instalując ten programik, może są jakieś konkretne ustawinia dla niektórych funkcji podczas instalacji ?
    pozdrawiam
    Proszę poprawić post - błędy.
    Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
    Dziękuję ...
    TONI_2003
    Konto firmowe:
  • #14 4356771
    lichtar
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Jeżeli zrobiłbyś coś źle podczas instalacji to program wogóle by nie pracował. Pokierować od początku do końca instalacji równało by się z napisaniem całej instrukcji obsługi.
    Kliknij w przycisk odpowiadający numerowi kamery a rozpocznie się nagrywanie, tak długo aż kolejny raz naciśniesz przerywając nagrywanie.
    Do ustawień służy przycisk "UTILITY" a potem "CAMERA SETTINGS" tam sobie ustawisz godzine początku nagrywania i godzinę zakończenia nagrywania osobno w dzień tygodnia i osobno w weekend. Niestety nie próbowałem i nie wiem jak podzielić na 15 minutowe kawałki.
  • #15 4461892
    kcezar1
    Poziom 10  
    Czy ktoś moze mi pomóc nt. PICO 2000:
    1.jak utworzyć scieżke dostępu-gdzie ma nagrywać obraz z kamery?
    2.czy jest mozliwe ustawienie nagrywania z jednej kamery o róznych godzinach tego samego dnia, np. od.11.00 do 12.00 i później od 17.00 do 18.00?
  • #17 5173323
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Aby uniknąć kolejnych wykopalisk zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania polskiej wersji programu do monitoringu kamer Pico 2000 PL z funkcją zapisu obrazu na dysk twardy. Użytkownicy potwierdzają brak oficjalnej polskiej wersji Pico 2000, dostępna jest jedynie wersja angielska, która jest stabilniejsza. Wskazano alternatywne oprogramowanie kompatybilne z kartami PICO, takie jak CreamCatcher oraz soft do kart Ether8104, z zastrzeżeniem stosowania chipsetów Intela dla stabilności działania. Użytkownicy opisują konfigurację programu Pico 2000 EN, w tym ustawienia detekcji ruchu i nagrywania ciągłego, z podziałem na segmenty czasowe (np. 15 minut), choć podział ten nie jest jednoznacznie potwierdzony. Omówiono sposób aktywacji nagrywania poprzez interfejs programu, ustawienia czułości detekcji ruchu oraz harmonogram nagrywania z podziałem na dni tygodnia i weekendy. Pojawiły się pytania o konfigurację ścieżki zapisu plików oraz możliwość ustawienia nagrywania w różnych godzinach tego samego dnia. Zaproponowano również alternatywę w postaci systemu ZoneMinder LiveCD na Linuksa jako rozwiązanie do monitoringu z zapisem na dysk.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA