Witam!
Mam pewien problem.
Od pewnego czasu zaczelo mi cos piszczec w zasilaczu i rozne dziwne rzeczy sie zaczely dziac np podczas wlaczania kilka razy robil tak jakby sie reset naciskalo, to samo przy wylaczaniu niby ma wylaczyc komputer, a startuje od nowa.
Chcialem sprawdzic czy to wina zasialcza i podpiolem inny (Tracer 400W, moj rowniez 400W).
No i na tym drugim zasilaczu jest ok nie ma juz wyzej opisanych problemow.
Jednak pojawilo sie cos nowego.
Otoz na tym drugim (dobrym) zasilaczu nie chce mi wykrywac dyskow ani cd-romu.
Komp startuje wypisze pamiec, procek i stoi nawet do biosa nie da sie wejsc.
Po podleczeniu tego uszkodzonego zasilacza wykrywa dyski i laduje system.
Moje pytanie dotyczy wlasnie tego problemu.
Jaka moze byc przyczyna tego ze komputer startuje na (chyba) walnietym zasilaczu, a na dobrym nie ?
Pytam bo nie chce inwestowac w nowy zasilacz nie wiedzacac czy komputer bedzie mi smigal.
Mam plyte glowna ASUS A7N8X2.0.
Z gory dzieki za pomoc
Mam pewien problem.
Od pewnego czasu zaczelo mi cos piszczec w zasilaczu i rozne dziwne rzeczy sie zaczely dziac np podczas wlaczania kilka razy robil tak jakby sie reset naciskalo, to samo przy wylaczaniu niby ma wylaczyc komputer, a startuje od nowa.
Chcialem sprawdzic czy to wina zasialcza i podpiolem inny (Tracer 400W, moj rowniez 400W).
No i na tym drugim zasilaczu jest ok nie ma juz wyzej opisanych problemow.
Jednak pojawilo sie cos nowego.
Otoz na tym drugim (dobrym) zasilaczu nie chce mi wykrywac dyskow ani cd-romu.
Komp startuje wypisze pamiec, procek i stoi nawet do biosa nie da sie wejsc.
Po podleczeniu tego uszkodzonego zasilacza wykrywa dyski i laduje system.
Moje pytanie dotyczy wlasnie tego problemu.
Jaka moze byc przyczyna tego ze komputer startuje na (chyba) walnietym zasilaczu, a na dobrym nie ?
Pytam bo nie chce inwestowac w nowy zasilacz nie wiedzacac czy komputer bedzie mi smigal.
Mam plyte glowna ASUS A7N8X2.0.
Z gory dzieki za pomoc