logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Omega A - brak pomarańczowej kontrolki silnika na desce rozdzielczej

DJ Szulu 27 Maj 2007 08:39 1701 4
REKLAMA
  • #1 3924875
    DJ Szulu
    Poziom 11  
    Witam Mam sprawe mam omege A i jezdzilem nia bez problemu tylko ostatnio cos szwankowalo i na desce rozdzielczej jest tak pomaranczowa kontrolka z silnikiem i ona mi zgasla i nie chce sie juz zapalic doradzce cos bo nie wiem co robic z gory Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 3924906
    krzysiek99300
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    sprawdż zasilania stale i po zaponie oraz masy. byc moze masz jakies odciecie typu schowany przycisk, alarm
  • REKLAMA
  • #3 3924915
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3860
    jeśli po włączeniu zapłonu ta kontrolka się nie zapala to albo padła żarówka - od tego bym zaczął,
    jeśli żarówka i jej styki są w porządku to wyglądało by że komputer nie dostaje "+" po stacyjce(bezpieczniki, kostki) jeśli i to działa, załatw komputer na podmiankę, i jeszcze sprawdz polączenia obwodu masy...
  • REKLAMA
  • #4 3925001
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3927
    W komorze silnikowej po stronie kierowcy pod czarną osłoną jest taki przekaźnik wymień go na próbę albo rozbierz go i popatrz przez lupę !!!!!
  • #5 3925093
    DJ Szulu
    Poziom 11  
    Hmm tzn te przekazniki juz patrzalem i tam jest jeden podwojny tzn z elektromagnesami i jak jeden zewre to sie zapala ta kontrolka ale to i tak nic nieda wiec chyba wychodzi na to ze tylko komputer siadl :(:(

Moderowany przez Błażej:

Regulamin pkt 11. popraw temat!

REKLAMA