logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[MC60] Urwane 2 pady czy są potrzebne? Bo serwisówka mówi...

KanekS 27 Maj 2007 21:27 1023 3
REKLAMA
  • #1 3927044
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Witam, mam MC60 którego dostałem nie włączajacego sie, raczej po przejściach. Okazało się, że są urwane 2 pady. 1 odpadnięty pod pamiecia flash, a jeden pod prockiem. Zaglądnołem do serwisówki, ale mam pewne wątpliwości. Proszę o pomoc. :)

Flash:
    Urwany jest pad A8 (Zaznaczone na rysunku na czerwono), ktory łaczy sie z 22 innymi padami i wszystkie idą do (fotka) - co to znaczy, i czy potrzebny jest ten pad?

Infineon (Procek):
    Urwany jest pad A1, patrzac na schemat idzie on do jakiegoś punktu TP170, na moje oko nie jest on potrzebny do działania telefonu, ale po postawieniu wszystkich kulek, telefon to dalej martwy trup. Moze kulki mi zle siadlym pod procem, bo robilem to bardzo pozno i prawie spałem nad tym Hotem.

Pozdrawiam i prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3927395
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    źle schemat odczytujesz ... to co masz zaznaczone to jest AdresBuss, czyli szyna adresowania pomiędzy prockiem, flashem i pamięcią Ram.. to co myslisz że jest A8 to jest szyna adresowania A8 , która wychodzi z pola flasha F6
    pole flasha A8 prawdopodobnie jest niewykozystywane ( na schemacie nie widzę żeby była z czymś połączona )
    co do procesora, to nie sądze żeby A1 odgrywało jakąś poważniejszą rolę :)
    przelutuj jeszcze raz procesor
  • REKLAMA
  • #3 3927835
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Dzieki za odpowiedz. :)
    CO do procka, to sproboje dzis wieczorem, ale teraz tak na oko patrzac, to bardzo rowno mi siadl... :|
    No ale zawsze mozna postawic na nowo.
  • #4 3936921
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA