logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ocieplenie dźwięku z mikrofonu i nie tylko. Urządzenie, wskazówki.

Matt89 28 Maj 2007 15:14 1430 1
REKLAMA
  • #1 3928885
    Matt89
    Poziom 2  
    Witam. Nie znam się zbytnio na elektronice więc proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym zbudować urządzenie oparte na lampach które miało by za zadanie ocieplać dźwięk z mikrofonu ( i nie tylko )
    Posiadam lampowy mikrofon pojemnościowy mxl v69 --> http://novamusic.pl/product_info.php?products_id=272

Dźwięk z mikrofonu pojemnościowego wiadomo idzie najpierw przez wzmacniacz a później do komputera.

I teraz do rzeczy... Tu przydało by mi się to urządzenie które dodatkowo ocieplało by dźwięk , tzn przechodziło od wzmacniacza mikrofonowego do tego urządzenia a dopiero później do komputera.

Wiem że na pewno potrzebne będą mi lampy i z tym nie ma problemu , jednak nie znam nikogo kto pomógł by mi w dalszej części budowy.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3932140
    Matt89
    Poziom 2  
    Najlepiej na wejściu lampę 12AX7 , a na wyjściu 12AU7 (zamiast tradycyjnego transformatora ? ) tak jak w mikrofonie sE Gemini

Urządzenie mogło by służyć nawet do ocieplania poszczególnych ścieżek przy miksie oraz do całości przy masteringu.

Czekam na sugestie.
REKLAMA