logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Autoalarm do zabezpieczenia anteny w Hondzie Civic 5D SL - jakie opcje?

zasaniak 29 Maj 2007 06:14 1811 6
REKLAMA
  • #1 3931281
    zasaniak
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Czy istnieją jakieś autoalarmy, które zabezpieczałyby antenę przy samochodzie? Mam Hondę Civic 5D SL i skradziono mi antenę, a to wydatek powyżej stówy, stąd moja prośba.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3931322
    BATT
    Poziom 21  
    Ocena: 45
    Musisz ją mechanicznie zablokować przed odkręceniem.Sposobów jest kilka.Czy alarm zadziała-wątpliwe?
  • REKLAMA
  • #3 3934026
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    Dziwne pytania ludziom do głowy przychodzą :D
  • #4 3934120
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 3944252
    msepl
    Poziom 26  
    Ocena: 189
    Masz dwie opcje do wyboru ... sory 3
    1. Alarm z czujnikiem mikrofalowym i dużo fałszywych alarmów
    2. Antena wewnętrzna
    3. Taka sama jak miałeś i ponowne ryzyko - ale powie CI że kradzież tych anten to rzadkość
  • #6 3944882
    zasaniak
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Ostatnio byłem z wycieczką w Wilnie i tam podczas oglądania zabytku jedna z uczestniczek dotknęła przypadkowo anteny stojącego obok nas samochodu. Natychmiast odezwał się trzykrotny sygnał, jakby szczeknięcie psa.
    Stąd moje zapytanie na Elektrodzie.
    Dziękuje za głosy Kolegów, które trochę mi pomogły.dzięki.
  • REKLAMA
  • #7 3946916
    msepl
    Poziom 26  
    Ocena: 189
    Możesz domontować czujnik mikrofalowy lub uderzeniowy z prealarmem. Efekt będzie podobny do opisanego z Wilna.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zabezpieczenia anteny w samochodzie Honda Civic 5D SL przed kradzieżą. Zwrócono uwagę, że standardowe autoalarmy raczej nie zabezpieczą mechanicznie anteny przed odkręceniem. Proponowane rozwiązania obejmują mechaniczne zablokowanie anteny, montaż anteny wewnętrznej lub zastosowanie alarmu z czujnikiem mikrofalowym lub uderzeniowym z prealarmem, co może skutkować wykryciem dotyku anteny i wywołaniem sygnału alarmowego. Zauważono jednak, że alarmy z czujnikami mikrofalowymi mogą generować wiele fałszywych alarmów. Kradzież anteny jest rzadkim zjawiskiem, ale warto rozważyć zabezpieczenia mechaniczne lub elektroniczne, aby uniknąć kosztów wymiany anteny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA