Kupiłem ww. UPS z drugiej ręki, ale baterie były jeszcze w całkiem dobrym stanie, trzymał mój domowy serwer jakieś 30min. Działał dobrze jakieś 5 miesięcy, aż parę dni temu wyłączył się, po dotknięciu był strasznie gorący. Kiedy ostygł wyciągnąłem akumulatory no i oczywiście były całe napuchnięte (zdjęcie).
Mam do tego następujące pytania:
1. Czy uszkodzone są tylko akumulatory?
2. Czy uszkodzony jest UPS? Jeśli tak to co konkretnie może być uszkodzone i ile kosztowałaby naprawa. Zaznaczam, że nie jestem elektronikiem i raczej sobie sam z tym nie poradzę, chyba że to coś naprawdę prostego
Miałem zamiar w najbliższym czasie wymienić baterie, ale boję się, że czeka je to samo co się stało ze starymi jeśli je tylko podłącze.
Byłbym wdzięczny za poradę, pozdrawiam!
Mam do tego następujące pytania:
1. Czy uszkodzone są tylko akumulatory?
2. Czy uszkodzony jest UPS? Jeśli tak to co konkretnie może być uszkodzone i ile kosztowałaby naprawa. Zaznaczam, że nie jestem elektronikiem i raczej sobie sam z tym nie poradzę, chyba że to coś naprawdę prostego
Miałem zamiar w najbliższym czasie wymienić baterie, ale boję się, że czeka je to samo co się stało ze starymi jeśli je tylko podłącze.
Byłbym wdzięczny za poradę, pozdrawiam!