logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xp czy Vista? Który system lepszy? Kupno komputera.

tomekk1 09 Cze 2007 23:39 1755 9
REKLAMA
  • #1 3969573
    tomekk1
    Poziom 12  
    Mój kolega kupuje komputer. Jaki system operacyjny mam mu poradzić Xp czy viste?
  • REKLAMA
  • #2 3969581
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Witam na razie niech się wstrzyma z zakupem komputera, jeżeli zależy mu na legalnym systemie.
    XP będzie wyparte przez Vistę, ale za to vista na razie nie jest warta zakupu póki nie ma jeszcze Service Pack'a 1
  • #3 3969632
    tomekk1
    Poziom 12  
    A jeżeli nie zalęzy mu na legalnym systemie?
  • REKLAMA
  • #4 3969660
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Witam ponownie. Dobre pytanie, ciekawe jaki??
  • #5 3969670
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3969676
    tomekk1
    Poziom 12  
    Komputer bedzie miał na dniach. A jakiś system musi kupić. Czyli na chwilę obecną XP.
  • REKLAMA
  • #7 3969922
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Na chwilę obecną poczytaj tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic762242.html
    Wcześniej jednak zajrzyj do regulaminu, tam jest napisane, że nie zakładamy nowych tematów jeżeli odpowiedź na nurtujące nas pytanie padła na forum, a mam wrażenie, że w dyskusji, której link podałem wyżej, napisano wystarczająco dużo, by dokonać wyboru pomiędzy systemami XP/Vista
  • #8 3969950
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3970250
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Ja miałem Vistę przez jeden dzień - to nie dla mnie. Ja sie do tego nie przyzwyczaję. Za dużo pytań, za bardzo wszystko pochowane, i bida wejść w foldery systemowe.
  • #10 3970898
    bbbbbbbbbbbb
    Poziom 2  
    Hmm, no racja. Wszystko wygląda na bardzo proste, ułożone, nie trzeba się zastanawiać gdzie co jest. Ogólnie polecam przetestować :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru systemu operacyjnego między Windows XP a Windows Vista przy zakupie nowego komputera. Zaleca się wstrzymanie się z zakupem Visty do momentu wydania Service Pack 1, gdyż obecna wersja nie jest warta inwestycji. Windows XP jest obecnie bardziej stabilny i powszechnie stosowany, zwłaszcza jeśli zależy na legalności systemu. Vista Home Basic, mimo ograniczonych funkcji takich jak brak Aero Glass czy BitLocker, jest oceniana pozytywnie pod względem stabilności i kompatybilności ze sterownikami oraz oprogramowaniem. Niektórzy użytkownicy uważają interfejs Visty za mniej intuicyjny i zbyt skomplikowany w obsłudze, co może utrudniać dostęp do folderów systemowych. Ogólnie rekomenduje się przetestowanie obu systemów przed podjęciem decyzji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA