logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows Vista - czy warto zainstalować wersję 32bit czy 64bit?

kostian 13 Wrz 2007 12:58 1152 6
REKLAMA
  • #1 4278954
    kostian
    Poziom 25  
    Ocena: 87
    Witam.
    Czy warto zainwestować pieniądze w ten system - a jeżeli tak to wersja 32bit czy 64bit ?
    Sprzęt mam niezły (w zasadzie 100% po wymianie) - więc nie piszcie o wymaganiach bo to wiem.
    Mnie interesuje czy "nadaje się" do normalnej pracy.
    Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4278965
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Nie warto ! Od rana się użeram z Home Basic....

Gdyby Vista sterowała komputerem w moim samochodzie to przed wybuchem poduszki powietrznej podczas wypadku spytałaby: "Are you sure? "

Nie kupuj tego "czegoś"
    Windows XP tylko i wyłącznie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4279099
    debik5
    Poziom 21  
    Ocena: 218
    Moim zdaniem nie a jeżeli już to w wersje 32 bit. z tego względu gdyż większość programów jest napisana w wersji 32 bity.
  • Pomocny post
    #5 4279176
    mpn103
    Poziom 34  
    Panowie, ale XP się kończy...
    Tak samo psioczyliście na XP jak wchodził bo byliście zakochani w 98, ME lub 2000.
    Później że Service Pack jest zły, a teraz Vista.
    Świat idzie do przodu więc nie zatrzymujcie sie na siłe w miejscu.

Ja mam Vistę 64 bitową od marca i nie mam z nią problemów.
    Może to kwestia wprawy w ustawianiu wszystkiego.
  • #6 4279197
    kostian
    Poziom 25  
    [quote="mpn103"]Panowie, ale XP się kończy...
    Tak samo psioczyliście na XP jak wchodził bo byliście zakochani w 98, ME lub 2000.
    Świat idzie do przodu więc nie zatrzymujcie sie na siłe w miejscu.

Właśnie chodzi mi o doświadczenia bezpośrednie z tym systemem.
    Jako jeden z niewielu pierwszy przeszedłem z Millenium na XP i jakoś udało mi sie wszystko połapać, za mną poszło w ślad kilkanaście osób które były do tego systemu nieprzekonane (oczywiście mówię tutaj o swoim podwórku).
    Dlatego chcę jak najwięcej informacji od ludzi którzy robia już na Viście (legalnej) - bo skraczone coś podobno nie hulają zbytnio dobrze.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 4279267
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Proszę prowadzić dyskusję w temacie wskazanym przez kolegę md. Temat bieżący zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między wersją 32-bitową a 64-bitową systemu Windows Vista oraz zasadności inwestycji w ten system operacyjny. Część uczestników odradza instalację Visty, wskazując na problemy z wersją Home Basic i preferując Windows XP jako stabilniejsze rozwiązanie. Inni podkreślają, że Windows XP zbliża się do końca wsparcia i warto rozważyć nowszy system, zwłaszcza 64-bitową wersję Visty, która przy odpowiedniej konfiguracji działa stabilnie. Zwrócono uwagę, że większość aplikacji jest nadal 32-bitowa, co może wpływać na wybór wersji systemu. Autor pytania poszukuje praktycznych doświadczeń użytkowników legalnej wersji Visty, aby ocenić jej przydatność do codziennej pracy na nowoczesnym sprzęcie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA