przerabiałem ten temat już jakiś czas temu.
dzisiaj zainstaluję ten program i opiszę krok po kroku.
a co się tyczy programu i wykrywania to sam "max+plus" tego nie robi - trzeba mu trochę pomóc - spokojnie dziś się odezwę i zaradzimy coś w tym temacie.
przecież u mnie to działa
a w najgorszym przypadku podeślę Ci zaprogramowaną kość (mam drugą na zapas)
Dodano po 2 [godziny] 30 [minuty]: sorry.
zapomniałem na "śmierć"
trzeba zainstalować sterownik do ByteBlaster MV (czy jakoś tak) - jest razem z programem Max+plus.(dojdzie urządzenie w zasobach sprzętowych komputera z grupy "Kontrolery dźwięku,wideo i gier"
dopiero po takich zabiegach trzeba zabrać się za programowanie.
w programie trzeba wskazać w/w programator i powinno być O.K.
dla pewności biorę się za instalację tego programu i ewentualnie poprawię to co napisałem.
Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]: w panelu sterowania -> dodaj sprzęt.
w oknie które wyskoczy -> dalej -> tak urządzenie zostało już podłączone.
pokaże się okno sprzętu który jest podłączony - na samym dole tej listy wybieramy "dodaj nowe urządzenie sprzętowe" i klikamy "dalej"
w następnym okienku zaznaczamy "zainstaluj sprzęt ,który wybiorę ..." i klikamy "dalej" - teraz w następnym okienku zaznaczamy "kontrolery dźwięku , wideo i gier" w dalszej części zaznaczamy opcję "z dysku" i szukamy sterownika w katalogu "driver" folderu w którym jest zainstalowany program Max+plus.
myślę że teraz nie będzie problemu lub będzie ich niewiele z zainstalowaniem sterownika do tego Jtag-a.
jeżeli popełniłem jakiś mały błąd to proszę się nie gniewać , tylko mnie poprawić - powodzenia