W prawym kanale na wylotowanych końcówkach grzeją się letkko tranzystory bd 140 bd 139 a w lewym są normalne czy gdy wlutuje końcówki to może mi ich uszkodzi ??...
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkrzych* napisał:No ciepłe to one powinny być chyba, że są za ciepłe to trzeba ustawić prądy spoczynkowe (potencjometrem montażowym który znajduje się koło tych tranzystorów)
mateusz16-17 napisał:W takim razie nie dziw sie ,ze w niesprawnym kanale masz mniejszy spadek napięcia na tych rezystorach i że sterujące nieco bardziej sie grzeją niż w drugim kanale.Rezystory mają mniejszą rezystancje czyli przez nie popłynie wiekszy prąd i zakres regulacji sie zmieni.Żeby ustawic prąd spoczynkowy przy tych rezystorach 25mA to musisz miec spadek na rezystorach OK 12mV lecz nie wiem czy peerkiem zmiescisz sie w tym zakresie regulacji.dodam że wymienilem rezystor emiterowy w niesprawnej stronie z 0.47ohm/5W na 2 x 0,22ohm
mateusz16-17 napisał:wszystko ładnie pięknie tylko że spalił sie rezystor co idzie od kolektora przy końcówce w dobrej stronie jak ustawiłem na 30mV a było wczesniej 34mV...
mateusz16-17 napisał:wszystko ładnie pięknie tylko że spalił sie rezystor .......
mateusz16-17 napisał:w jai sposób moge sprawdzi czy jest stałe napięcie na wyjściu?? i czym ewentualnie może byc spowodowane??