Witam wszystkich mam problem ze sprzętem jak w temacie mianowicie chodzi o to, że dostałem taki amplituner no i nie miał kilku tranzystorów w tym końcowych BDP396 i BDP395 w obydwu kanałach. Wymieniłem wszystkie tranzystory za wyjątkiem BC307, uszkodzone rezystory, elektrolity za wyjątkiem tego zasilającego, peerki. Zamiast BDP396 i 395 wstawiłem BD 911 i 912 i zamiast 0,47oma/5W dałem 0,68oma/5W napięcie na emiterze i kolektorze takie było jak na schemacie około +1,2V i -1,2V. Z tym że napięcie miedzy emiterami T107 i T108 jest ok 11mV a nie jak na schemacie 26mV i więcej nie da rady ustawić tymi peerkami.
Wszystko ładnie grało zarówno lewy jak i prawy kanał po czym po chwili lewy się spalił i buczenie w głośniku a prawy gra dobrze i nic mu nie dolega. Wymieniłem Bd911 i Bd912 w tym lewym kanale bo myślałem, że jakieś wadliwe były no i też pograły trochę i poszły z dymem. To wstawiłem kolejne i to samo. Już bankrutuje proszę o pomoc, gdzie tkwi problem?? Czemu ciągle wywala mi ten jeden kanał Pomocyy
!!
Wszystko ładnie grało zarówno lewy jak i prawy kanał po czym po chwili lewy się spalił i buczenie w głośniku a prawy gra dobrze i nic mu nie dolega. Wymieniłem Bd911 i Bd912 w tym lewym kanale bo myślałem, że jakieś wadliwe były no i też pograły trochę i poszły z dymem. To wstawiłem kolejne i to samo. Już bankrutuje proszę o pomoc, gdzie tkwi problem?? Czemu ciągle wywala mi ten jeden kanał Pomocyy