Witam wszystkich. Problem wygląda następująco. Zakupiłem na allegro kabe(konwerter) VGA -> SCART(Euro) z myślą o podłęczeniu notebooka do TV (nie mam TV-out). Grafika to GeForce Go 6100. Problem polega na tym, że nie moge przejść w tryb telewizyjny, czyli 720x576i 50hz PAL. Próbowałem używać PowerStripa, ale w momencie zmiany częstotliwości na 15,625 przy kliknięcia przycisku Ok lub Apply, wartość automatycznie sie zmienia na inną np. 15,718 Przy tym oczywiście zmienia sie reszta wartości. Wygląda to tak jakby ekran laptopa nie chciał sie wyłączyć i blokował w jakiś sposób częstotliwość pracy telewizora. Tak samo dzieje sie gdy próbuje ustawić to za pomocą nView. Ustawiam ekran laptopa i TV jako klony i zmieniam parametry częstotliwości i rozdzielczości. Po kliknięciu Ok na chwile wyłącza się ekran ale gdy wróci i pyta o zachowanie zmian to po zaakceptowaniu częstotliwości sie zmieniają. Z kablem jest wszystko ok bo sprawdzałem ze PC i działa ok. Wydaje mi sie, że to jakaś blokada notebooka, która nie chce przełączyć sie w zakres pracy telewizora. Proszę o rady jak mogę to rozwiązać.