logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6310i dziwny zasięg. Urywa połączenie. Czy to końcówka mocy?

belmondo80 21 Cze 2007 09:16 1251 4
REKLAMA
  • #1 4005267
    belmondo80
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    witam! mam nokie 6310i bardzo dziwnie się zachowuje wczoraj było oki nie było problemów z zasięgiem
    jedynie z 2 razy zdarzyło się że wybierając numer było słychac sygnał zajetości i nie mozna było sie połaczyć, po pewnym czasie było oki.
    DZIŚ natomiast jak rozmawiałem to osoba po drugiej stronie mówiła że mnie urywa ale ja słyszałem wszystko oki co ta osoba mówi. W końcu przerwało połaczenie i zasięg zaczoł spadac az do zera.
    Na ręcznym były wszystkie sieci
    zasięg jak na razie powrócił i niby wszystkie kreski są ale osoby do których dzwonię słysza tylko na początku urwane słowo a potem juz nic a ja je słyszę dobrze i po kilkunastu sekundach nas rozłacza sygnałem jakby było zajęte.
    Miał ktoś kiedyś taki problem z 6310i?? czy to może być końcówka mocy czy raczej diplexer? a może jeszcze coś innego??
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4005440
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    sprawdź klejonego UEMa, mjolnera podegnij blaszki od zanteny, zmostkuj konektor antenowy, nowy sofcik nie zaszkodzi
  • REKLAMA
  • #3 4005455
    belmondo80
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    jak wróce do domu to zobaczę
    podobno telefon nie upadł i nie został zalany
    mam nadzieję ze to nie UEM bo klejonych nie umiem podnosić
  • REKLAMA
  • #4 4011573
    nokiafun
    Poziom 16  
    mikrofon zdechł po prostu
  • #5 4011586
    eeprom-7
    Poziom 15  
    nokiafun napisał:
    mikrofon zdechł po prostu

no proszę Cię i od mikrofonu zasięg gubi? :D
    ja bym stawiał na źle przylutowane PA, jak będziesz grzał płytę od spodu połóż jakąś nawet nakrętkę na PA
REKLAMA