logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech Cordless Rechargeable Optical Mouse - dioda czerwona podczas ładowania

Łukaszos 21 Cze 2007 15:40 1926 25
  • #1 4006453
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam może wyda się to trochę śmieszne, o co pytam ….
    A wiec kupiłem mysz i klawiaturę w zestawie, logitech bezprzewodowe mysz to Cordless Rechargeable Optical Mouse i chodzi o to ze już od wczoraj mam komunikat na pasku zadań ze mysz ma słabe baterie, także dioda na myszce świeci się na czerwono, co jak wyczytałem w instrukcjo oznajmia ze ma słabe baterie … wiec odkładam nią na ładowarkę, bo ma taką w zestawie i podczas ładowania dioda powinna się świecić na zielono a ona nadal świeci się na czerwono.
    Czy te baterie muszą być całkowicie rozładowane, aby można było je lądować czy cos jest nie tak, dlatego nie ładuje?.
    W instrukcji nie ma na ten temat informacji, dlatego pytam? z góry dzięki za pomoc
  • #2 4006579
    the_fifth_horseman
    Poziom 32  
    Ocena: 16
    "Baterie"?
    Ładować możesz tylko akumulatory (a ich typ też jest ważny).
  • #3 4006594
    Łukaszos
    Poziom 12  
    sory zel napisalem to jest akumlator logitech
  • #5 4006625
    Łukaszos
    Poziom 12  
    a czy ja jestem blondynką ???
  • #6 4006694
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    A może faktycznie w myszce są baterie a nie akumulatorki ? Sprawdź czy ładowarka ładuje,zmierz napięcie baterii,akumulatorków.
  • #7 4006714
    Łukaszos
    Poziom 12  
    W myszce jes akumlator Logitech NiMH Rechargeable Battery 1800 mAh ... nie mam takiego sprzetu żeby zmierzyć

Dodano po 1 [minuty]:

to jest akumlatorek ktory byl dany w zestawie
  • #8 4006726
    tronic1
    Spec od komputerów
    Może masz inną ładowarkę do takich akumulatorków ? Pojemność akumulatorków jest dosyć duża i na długo powinny wystarczyć.Dla próby możesz włożyć baterie,będziesz wiedział czy wina akumulatorów czy układu sygnalizacji.Swoją drogą warto zaopatrzyć się w miernik elektroniczny,w domu zawsze się przyda a koszt niewielki,można kupić już za kilkanaście zł.
  • #9 4006773
    Łukaszos
    Poziom 12  
    mysz mam od wtorku i wczoraj wieczorem wyskoczyl ten komunikat . nie ladowalem tych akumlatorkow tylko odrazu zaczolem uzywac
  • #10 4006796
    tronic1
    Spec od komputerów
    No to naładuj je przez noc.Ładowarka nie ma sygnalizacji ? Można kupić "szybkie" ładowarki które ładują takie akumulatorki w 2-3h.Ale do jednej pary akumulatorków nie opłaca się kupować.
  • #11 4006828
    Łukaszos
    Poziom 12  
    jak mam naladowac ??? nie ladowark anie ma sygnalizacji tylko myszka ma diode ktora powinna swiecic sie na zielono podczas ladowania
  • #12 4006883
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Cytat:

a czy ja jestem blondynką ???

Nie wiem :)

A masz miernik uniwersalny?
    Ten akumulatorek jest "formatu" baterii AA czy AAA?
    Napisz coś więcej o nim.
    Moim zdaniem powinieneś zostawić to na noc w ładowarce. W 5 minut na pewno się nie naładuje.

Cały zestaw jakoś się nazywa?
    Może ktoś z forumowiczów ma taki sam (i mógłby napisać jak to jest u niego).
  • #13 4006885
    tronic1
    Spec od komputerów
    Postaw myszkę na ładowarkę i poczekaj trochę,zielona dioda zapali się dopiero po osiągnięciu określonego progu napięcia.Jak akumulatorki wyładowane do zera to musi chwilę potrwać.I tak jak juyż pisałem,dla pełnego naładowania zostaw myszkę na ładowarce przez noc.
  • #14 4006914
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Akumlatorek jest typu AA . Co z tego ze zostawie to na noc skoro dioda nie zmienia koloru tylko caly czas sygnalizuje ze jest akumlatorek slaby .
    Zestaw nazywa się Logitech Cordless Rechargeable Desktop Black

Dodano po 2 [minuty]:

dobrze zostawie na cala noc . A skad wiesz ze po osiagnieciu jakiegos napiecia masz taki zestaw ????
  • #15 4006941
    tronic1
    Spec od komputerów
    Nie mam takiego zestawu,ale to chyba logiczne ? Przeczytaj dokładnie instrukcję,zielona zapala się może dopiero po naładowaniu ?
  • #16 4007304
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Ładowanie dioda LED swieci ciaglym swiatlem zielonym Bateria naladowana dioda LED zgaszona Bateria slaba dioda LED swieci stalym swiatlem czerwonym tekst z instrukcji
  • #18 4007330
    tronic1
    Spec od komputerów
    No tak,czyli musi się dłużej poładować żeby dioda zmieniła kolor z czerwonego na zielony.
  • #20 4007591
    Łukaszos
    Poziom 12  
    ok tak zrobie :D
  • #21 4009524
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Mysz przez całą noc leżała na ładowarce i nic, nadal bateria słaba, sam ładowarka jest dobra, bo to jest takie małe okrągłe wejście i ja posiadam telefon nokia i podłączyłem na chwile ta ładowarkę pod telefon i normalnie wyświetliło ładowanie baterii . Wiec, co jest popsute myszka czy ta stacja, a juz od środy wieczór wyświetla mi ze słabe akumulatory i działa czy to normalne ?
  • #22 4010070
    tronic1
    Spec od komputerów
    W tej systuacji bez miernika trudno coś ustalić.Może uszkodzony układ sygnalizacji lub uszkodzone akumulatorki lub ładowarka lub kiepski styk mysz-ładowarka.Zaopatrz się w miernik.
  • #23 4010098
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Ładowarka jak pisałem jest dobra .
    Posiadam taką zwykła kontrolkę w śrubokrecie, ale tak to chyba nie zmierzę takiego małego napiecia ?
  • #24 4010119
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Nie, takim urządzeniem za dużo nie pomierzysz.
    Ten zestaw jest jeszcze na gwarancji?
    Może najprościej oddać go do sklepu i powiedzieć że nie działa nie wnikając w szczegóły.
  • #25 4010213
    Łukaszos
    Poziom 12  
    To była sprzedaż wysyłkowa, ale rozmawiałem już z serwisem i kazali odesłać.
  • #26 4190631
    kosmik903
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam!
    MOżesz napisać czy po wymianie jest wszystko w porządku? Ja też niedawno kupiłem taką myszkę, ale bez akumulatora. Po zamontowaniu akumulatorków AA i położeniu na ładowarce dioda na myszce nie świeci.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zestaw Logitech Cordless Rechargeable Desktop Black, w którym mysz bezprzewodowa wyposażona jest w akumulator NiMH typu AA o pojemności 1800 mAh. Po krótkim użytkowaniu pojawił się komunikat o słabej baterii, a dioda LED na myszy świeci na czerwono, co zgodnie z instrukcją oznacza niski poziom naładowania. Podczas ładowania dioda powinna zmienić kolor na zielony, jednak w tym przypadku pozostaje czerwona nawet po całonocnym ładowaniu na dołączonej stacji ładującej. Ładowarka została sprawdzona i działa poprawnie (potwierdzono jej funkcjonalność podłączając ją do telefonu Nokia). Problem może wynikać z uszkodzenia akumulatora, układu sygnalizacji w myszy lub złego styku między myszą a ładowarką. Zalecane jest użycie miernika uniwersalnego do pomiaru napięcia akumulatora i ładowarki, jednak w przypadku braku takiego sprzętu oraz gwarancji, sugerowano kontakt z serwisem i ewentualny zwrot sprzętu. Dodatkowo podkreślono, że akumulatory NiMH wymagają dłuższego czasu ładowania, a dioda zmienia kolor dopiero po osiągnięciu określonego poziomu naładowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA