Na początku przepraszam moderatora ,temat poprawiłem.Witam jak w temacie delikatnie szarpie silnikiem jak się rozgrzeje,na wolnych obrotach.Podpowiem że sprawdzany był silniczek krokowy,zmienione świece,filtr paliwa i powietrza.Ostatnio też zauważyłem spalanie 10L/100km.Dziś wymieniłem dwie sondy lambda i nadal delikatnie poszarpuje silnikiem na biegu jałowym,dodam że przy 2200obr/min jak jadę na 4biegu czuć delikatne szarpanie całym autem takie delikatne jakby brakło mu mocy przez chwilkę i dodawało ewidentnie od silnika.Dwa dni temu podłączony został pod komputer i wykazało na wolnym biegu mieszankę zbyt bogatą ,a jak nacisnęliśmy gaz do 2500obr/min komp pokazał mieszankę zbyt ubogą.Dziś niewiele myśląc zakupiłem dwie sondy lambda do 206 jedna marelli a drugą boscha.Po wymianie nadal drga silniczek i pytanie:
1)Czy spalanie mi się zmniejszy?Czy powinienem jeszcze raz jechać na podłączenie komputera z związku z tym iż wymieniłem sondy lambda?
2)Pytanie następne co z tym delikatnym szarpaniem silnika? czy to wtrysk?
Co mogłem to wymieniłem poszło z 1000zł mam już dość jeżdzenia kupowania części ładowania kasy ,proszenia mechaników o podłączenie do kompa bo już zaprzepaszczam życie swoje prywatne przez peugeot-a 206 , co robić?Zbladłem i sie poddaję.Chłopaki pomóżcie bo trzech mechaniko-elektryków nie daje rady ja też już wysiadam.Kasy wtopiłem w wymianę części i nadal nic.Jeszcze obstawiam wtrysk ale na kompie wtryski ładnie pracują,nie mam już siły,pomocy.
1)Czy spalanie mi się zmniejszy?Czy powinienem jeszcze raz jechać na podłączenie komputera z związku z tym iż wymieniłem sondy lambda?
2)Pytanie następne co z tym delikatnym szarpaniem silnika? czy to wtrysk?
Co mogłem to wymieniłem poszło z 1000zł mam już dość jeżdzenia kupowania części ładowania kasy ,proszenia mechaników o podłączenie do kompa bo już zaprzepaszczam życie swoje prywatne przez peugeot-a 206 , co robić?Zbladłem i sie poddaję.Chłopaki pomóżcie bo trzech mechaniko-elektryków nie daje rady ja też już wysiadam.Kasy wtopiłem w wymianę części i nadal nic.Jeszcze obstawiam wtrysk ale na kompie wtryski ładnie pracują,nie mam już siły,pomocy.