Z czego to jest matryca? Da się ją podłączyć zapewne do laptopa lub do jakiegoś monitora LCD, ale tylko do tego z czego pochodzi, tzn. przynajmniej złącze musi pasować.
Ja kombinowałem. Odpuść sobie. Aby to sensownie działało potrzebna elektronika, dosyć zaawansowana. Takie coś było kiedyś w EP. Na Allegro możesz dostać monitory od 250PLN.
Tak ale jezeli wystarczy mu 8 kolorow to moze smialo podlaczyc pod vfc, karta na pci nie jest w tej chwili droga a latwo ja dostac np na allegro. A z ta elektronika z EP to chyba tylko mozna bylo rozdzielczosc 800x600.
myślałem aby zastosować jako gps do samochodu po podłączeniu notebooka albo nawet pcta samochodowego. Zastanawiałem się czy można podłączyć przez wyjście dvi. Od czego jest ta matryca to nie wiem, dostałem ją od znajomego w rozliczeniu.
✨ Matryca Sharp LQ065T5AR1 prawdopodobnie pochodzi z laptopa i jej bezpośrednie podłączenie do PC lub notebooka jest trudne ze względu na brak odpowiedniego sterownika i elektroniki sterującej. Aby matryca działała poprawnie, potrzebny jest dedykowany kontroler zgodny z jej złączem i parametrami. Próby podłączenia przez standardowe wyjścia, takie jak DVI, są nieskuteczne bez odpowiedniego interfejsu. Alternatywnie można rozważyć zakup gotowych monitorów LCD z własną elektroniką, np. z wyjściem S-Video, które są dostępne na rynku w przystępnej cenie. Próby samodzielnej adaptacji matrycy wymagają zaawansowanej elektroniki i mogą nie być opłacalne w porównaniu do gotowych rozwiązań. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.