logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod do radia Becker 0728 - jak go wpisać i co z podświetleniem?

ladamaniac 30 Paź 2003 14:36 2179 4
REKLAMA
  • #1 380369
    ladamaniac
    Poziom 41  
    Ocena: 2082
    Mam kilka pytań odnośnie tego radia. Pierwsze to kod. Gośc który mi dał to radio twierdzi, że kod to 1024 lub 2410 niestety po wpisaniu od razu wyskakuje ponownie Code. Radio leżało 6 m-cy na szafie czy może trzeba je podłączyć pod napięcie na jakiś okres czasu. Radio nie ma końcówek mocy (były spalone więc wylutowałem) a za nowe u nas chcą 65 pln za sztukę więc nie zamierzam ich zakładać tylko zrobię podepnę do czegoś wyjście Czy to moze powodować, że radio się nie uruchamia
    Pytanie nr 2 Podświetlenie. Po podłączeniu podświetlenia świeci się wszystko oprócz wyświetlacza.Żaróweczki podświetlenia wyświetlacza zasilane są z innego obwodu. Czy zaświecą się po wpisanu kodu. Jakie jest ewentualny rozkład wyprowadzeń bo wg mojego dochodzenia jest
    minus potem plus, antena el, zasilanie podświetlenia i zostaje mi jeden konektor.
    Sorry za przynudzanie ale radio bardzo mi się podoba i pasuje kolorystycznie do mojego auta :wink: (Lada 2107) i ma tą zaletę,że dostałem go prawie za darmo (oprócz kasy za instalację w Hondzie Civic dostałem właśnie to radio
  • REKLAMA
  • #2 383035
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 65
    Jesli radio po wpisaniu kodu blokuje sie to napewno nie jest on prawidlowy.
    Wyswietlacz powinien być podswietlony od razu.
    Wyprowadzenia radia to:

płaski konektor, sterowanie anteny automatycznej
    4 - +12V zasilanie bezpośrednio z akumulatora
    3 - +12V oświetlenie
    2 - +12V zasilanie po stacyjce
    1 - masa (minus zasilania)

1 Od brzegu radia
  • REKLAMA
  • #3 385168
    ladamaniac
    Poziom 41  
    Dzięki!!! Brakowało mi jednego plusa po jego podpięciu radio od razu się zablokowało ;) a więc jakiś postęp jest widocznie pamiętał X poprzednich prób . Teraz wisi pod napięciem i czekam aż się odblokuje.
  • REKLAMA
  • #4 388395
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 65
    Jesli nie chcesz czekać to licznik błedów jest pod adresem 0066 I powinno prawdopodobnie byc w nim 03
  • #5 390710
    ladamaniac
    Poziom 41  
    Dzięki ale aż taki szpec to nie jestem :cry: .Dziś wieczorem sprawdzę czy się odblokowało i dam znać o postępie prac (dopiero w poniedziałek, bo net mam tylko w pracy)Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku bo zainwestowałem 2 PLN w nowe żaróweczki pasujące kolorystycznie do podświetlenia moich zegarów (zielone nie kolor modnego "denaturatu VW")
REKLAMA