zakupiłem wszystkie rzeczy na dipol-u
1. w skład mojej instalacji wchodzi :
Multiswitch Terra 504 TAKI do tego oczywiście Konwerter satelitarny QUAD TAKI
następnie dokupiłem 2 antenki : jedna do TV Antena ASP-8W LUX ze wzmacniaczem
(do tego jest jeszcze zasilacz na 12V gratis)TAKA
a 2-gą do radia FM Antena radiowa Dipol 1RUZ A anodowanaTAKA
do tego jest jeszcze Zwrotnica antenowa ZA 4M TAKA
a problem mam następujący
od masztu gdzie znajdują się te dwie antenki do TV i FM poprowadziłem dwa przewody. Przewody podłaczyłem do ZWROTNICY (kabel od anteny TV wprowadziłem do wejścia UHF, a kabel od FM do wejścia BI/FM) i z tej zwrotnicy wychodzi jeden kable (z wyjścia TV) który podpinam do wejścia w multiswitchu oznaczone TERRA TV.
problem pojawia się nastepujący: gdy podłaczam zasilacz (do zasilania płytki w antenia TV który dostałem w komplecie z anteną) czy przed wejsciem do zwotnicy na kablu UHF (zworka Z3 w zwrtonicy zamknięta) czy też na wyjściu ze zwrotnicy na kablu który wychodzi juz do
multiswitcza nie ma obrazu
wówczas gdy podłacze bezpośrednio do multiswitcza (z pominieciem zwrotnicy) kabel od anteny TV (i na tym odcinku ANTENA TV <-> MULTISWITCH wepnę zasilacz 12V) obraz jest idealny !!!!
co to może być ?? kombinowałem już duzo kombinacji i ręce mi opadają
2. mam jeszczejedno pytanie:
do czego służy ta śrubka zaznaczona na fotkce

uziemienia całej instalacji

1. w skład mojej instalacji wchodzi :
Multiswitch Terra 504 TAKI do tego oczywiście Konwerter satelitarny QUAD TAKI
następnie dokupiłem 2 antenki : jedna do TV Antena ASP-8W LUX ze wzmacniaczem
(do tego jest jeszcze zasilacz na 12V gratis)TAKA
a 2-gą do radia FM Antena radiowa Dipol 1RUZ A anodowanaTAKA
do tego jest jeszcze Zwrotnica antenowa ZA 4M TAKA
a problem mam następujący
od masztu gdzie znajdują się te dwie antenki do TV i FM poprowadziłem dwa przewody. Przewody podłaczyłem do ZWROTNICY (kabel od anteny TV wprowadziłem do wejścia UHF, a kabel od FM do wejścia BI/FM) i z tej zwrotnicy wychodzi jeden kable (z wyjścia TV) który podpinam do wejścia w multiswitchu oznaczone TERRA TV.
problem pojawia się nastepujący: gdy podłaczam zasilacz (do zasilania płytki w antenia TV który dostałem w komplecie z anteną) czy przed wejsciem do zwotnicy na kablu UHF (zworka Z3 w zwrtonicy zamknięta) czy też na wyjściu ze zwrotnicy na kablu który wychodzi juz do
multiswitcza nie ma obrazu
wówczas gdy podłacze bezpośrednio do multiswitcza (z pominieciem zwrotnicy) kabel od anteny TV (i na tym odcinku ANTENA TV <-> MULTISWITCH wepnę zasilacz 12V) obraz jest idealny !!!!
co to może być ?? kombinowałem już duzo kombinacji i ręce mi opadają
2. mam jeszczejedno pytanie:
do czego służy ta śrubka zaznaczona na fotkce
uziemienia całej instalacji