Witam. Nie działa mi w autku ABS. Nawet nie zapala się kontrolka ABS-u przy włączaniu zapłonu. Czym to może być spowodowane? Czy jest jakaś możliwość diagnozy czy nie obędzie się bez podłączenia samochodu pod komputer?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamelektrit napisał:sterownik abs jest w bagażniku, po prawej stronie nieopodal oparcia tylnego fotela,za tapicerką, w tapicerce jest korek-zaślepka, wystarcza ja wydłubać i widzimy okienko na sterowniku.
Za tym okienkiem jest dioda migająca kod usterki.
motver napisał:To są dwa różne układy check engine jest od silnika a od absu jest drugi układ, mogę bardzo dużo pomóc ponieważ znalazłem usterkę w swojej hondzie i znam cały układ absu.To co opisujesz w ostatnim poście jest to złącze diagnostyczne od sterownika silnika od czujników absu jest pod siedzeniem pasażera.U mnie padła dioda zabezpieczająca sterownik absu który znajduje sie w bagażniku po stronie pasażera. Napisz mi co sprawdziłeś i jak to sprawdzałeś to pomogę ci posprawdzać resztę. Posiadam cały schemat elektryczny układu abs. Sterownik napewno tam masz bo inaczej lampka absu by się nie zapalała i gasła.