logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z instalacją modemu neostrady Sagem 880 USB

adamsonow 14 Lip 2007 23:43 1665 4
REKLAMA
  • #1 4082617
    adamsonow
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam
    Złożyłem komputer ze starych rupieci co by biedna szwagierka po necie sobie hulała i mam problem z zainstalowaniem modemu.
    Płyta ma oznaczenie przy starcie i440LX-W977TF-ATC-6130-EB.
    Odpalam instalatora i po zainstalowaniu pokazuje się okno co by podłączyć modem i że samo zniknie, ale nie znika.
    W menadżerze urządzeń pokazuje się USB przekreślone na czerwono i nieznane urządzenie USB.

Po podłączeniu modemu do 1 gniazda USB świecą się obie diody modemu.
    Natomiast po podłączeniu do 2 USB dioda świeci się tylko jedna i przygaszona.

Może ktoś miał taki motyw i ma jakiś patent.
    Kombinowałem z kilkoma sterownikami i nic.
    Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 4082859
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Czy wszystkie sterowniki do plyty glownej zainstalowane? Czy to W98 (musi byc w wersji SE) czy XP (musi byc SP1 lub 2) Postepujesz wg. instrukcji tzn. najpierw sterowniki do modemu a dopiero potem go podlaczasz ? Sprobuj odinstalowac wszystko co dotychczas zainstalowales w zwiazku z modemem, usun go z menedzera urzadzen, zrestartuj kompa i powtorz procedure, lecz tym razem nie instaluj calosci z plyty dolaczonej do modemu, a tylko same sterowniki do modemu (w katalogu na plycie), mozesz tez sciagnac nowsze sterowniki do twojego systemu ze strony sagema i sprobowac z nimi.
  • REKLAMA
  • #3 4083343
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4108981
    zworys
    Poziom 39  
    Ocena: 573
    Na płycie ( lub u producenta ) jest patch do pobrania zmieniający USB 1.1 na 2.0, to może być jeden powód a drugi to słabe USB. Ten modem bierze ok 450 mA. Ja z kolei miałem taki objaw i po wszelkich możliwych podejściach do instalacji, uaktualnieniach, okazało się że wina leży po stronie modemu. Bezproblemowo przekonałem o tym pomoc TP i wymienili mi modem. Poza tym zainstalowałem tylko sterownik modemu + Autoconnect i mam święty spokój z "muleniem" systemu. Mam Win98SE
REKLAMA