logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szum w słuchawkach. Dlaczego pojawiły się szumy?

izumo 20 Lip 2007 15:08 2813 2
REKLAMA
  • #1 4098581
    izumo
    Poziom 11  
    Problem mam taki, zew kompie mam jedno wyjscie z dzwiekiem, a czeste zamienianie wtyczek zaczelo mnie denerwowac ( telewizor, wieza, sluchawki ) z tv i wieza nie ma problemu ale po podlaczeniu naraz tv lub wiezy ze sluchawkami strasznie scisza sie dzwiek, sluchawki chyba za duzo W biora.

Mialem jakiegos starego sledzia do kompa i zrobilem w nim 2 dodatkowe wejscia, tak zeby byly na stale.

do plyty glownej przylutowalem kabelki zeby wszystko zostalo w srodku a nie zebym musial z zewnatrz wpuszczac kabelek do wewnatrz kompa

mialem jakies stare glosniczki do kompa ( z zepsuta regulacja glosnosci i bez zasilacza) podlaczylem to pod moleksa i podpiolem dzwiek z plyty glownej.
    przylutowalem jakies 2 stare suwaki od regulacji glosnosci i teraz na wyjsciu z tego malego wzmaka mam straszne szumy

po kilku minutach zaczynaja az uszy bolec:/
    nie wiem czy to przez to ze moze napiecie w moleksie jest rozne od oryginalnego czy rozwalone sa te regulatory glosnosci

nie znam sie dokladnie na tym, ale dziwi mnie ze regulacja glosnosci jest na wejsciu dzwieku do wzmaka a nie na wyjsciu

Moje pytanie: dlaczego sa te sumy ?? i co mam zrobic zeby wszystko bylo ok
  • REKLAMA
  • #2 4098730
    ELLOR
    Poziom 2  
    Podlaczeniu naraz tv lub wiezy ze sluchawkami strasznie scisza sie dzwiek to samo mam wtedy wylaczasz TV zeby zadnego poboru sygnalu z karty nie bralo lub w wiezy. Wtedy dzielisz moc sygnalu.
    Mozliwe zle lutowanie albo regulacji mocy lub parametrow. 'Wzmak' moze byc zryty i nie kompatybilny, to najbardziej prawdopodny blad tego szumu. Karty w Kompach sa inne niz zwykle wzmacniacze w glosniczkach lub oddzielne.
  • #3 4099603
    izumo
    Poziom 11  
    jezeli mam podlaczony tv razem z wieza to jest ok tylko sluchawki strasznie obciazaja.

sam wzmak z odlutowanym regulatorem glosnosci i odlaczonymi kablami z dzwiekiem po podlaczeniu samych sluchawek i tak szumi wiec nie wiem czego to moze byc wina :/ jedynie co mi do glowy przychodzi to to ze zasilacz daje za malo lub za duzo pradu...

czy to moze byc wina zasilacza ??
REKLAMA