Tak więc potrzebuje pomocy od czego mogę zacząć i co mogę pomierzyć bez wlutowywania z płytki (bo przecież prądy się rozchodzą po układzie i mogą być przekłamania)...
Więc tak na pewno mogę pomierzyć diody nie jestem pewien za to rezystorów i tranzystorów czy nie będzie przekłamań. Mierząc bezpośrednio rezystancje jest ok, ale na test ciągłości obwodu rezystory koło 8Ω już piszczą, że jest zwarcie?
Ma ktoś jeszcze namiary na dobrą literaturę lub linki gdzie można nauczyć się miernictwa od podstaw, a na studiach to ciężko coś konkretnie pod względem praktycznym się nauczyć.
To jest moja druga poważniejsza naprawa urządzenia, a pierwsza to TOSCA 303 z pomocą tego forum udało mi się ja naprawić. Teraz przyszedł czas na przetwornice impulsowe, a napisano, że nie potrzeba schematu?
Poniżej zamieszczam linki do zdjęć zrobionych po demontażu mojego zasilacza jest tam już w złym stanie jeden rezystor do wymiany (różowy) i skąd mam wiedzieć jaka ma wartość jak może być padnięty, a na nim nic nie pisze?
Proszę o porady co po kolei pomierzyć i jak?
(Jakieś wskazówki dotyczące pomiaru ciągłości obwodu, kiedy może piszczeć, a będzie ok
Aha jeden z kondensatorów 470uF/200V jest spuchnięty i do wymiany.

Poprawiłem TONI_2003.