logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 nie akceptuje karty SIM po flashowaniu - co zrobić?

Sirem 03 Lis 2003 12:16 2210 7
REKLAMA
  • #1 385012
    Sirem
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, po flashowaniu na nowy soft, i przeliczeniu sum kontrolnych, tel po włączeniu każe podać pin, po wpisaniu i załadowaniu pinu wyskakuje karta sim nie przyjęta, co z tym zrobić dodam tylko że nie mam poprzedniego flash`a z tego telefonu
  • REKLAMA
  • #2 385049
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zczytaj i zobacz czy locki sa open, bo chyba masz przymkniete. Jezeli by sie logował a potem reset i sim karta nie przyjeta to byłaby inna historia.
  • REKLAMA
  • #3 385614
    Lukaszgda
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Dziur ja mam cos takiego karta sim nie przyjeta i reset.Moze masz jakies sugestie? Soft zmieniany 10 razy na rozne wersje.elektronika sprawdzona.locki sa pootwierane.I jeszcze mam 3410 taki myk: po wpisaniu pinu tylko wyswietla logo operatora i brak kresek zasiegu i co jakis czas reset.Jakies sugestie?
  • REKLAMA
  • #4 385660
    dziur
    Poziom 32  
    IMEI, oj lukasz wiesz co? było o tym. Tylko u mnie np tool rolisa nie robi tego tzn nie naprawia, a knok 23 robi pieknie, natomiast mam kolege co jemu rolis chodzi bezbłednie.
  • #5 393331
    Lukaszgda
    Poziom 15  
    Przeszukalem forum i nie znalazlem zadnego linku do tego knoka bulid 23.Mozecie dac namiary?

Pozdr
  • REKLAMA
  • #6 393476
    mms38
    Poziom 15  
    Eeprom Tools by-phreakv3.1 zadziała 100% ale najpierw reset Knok'iem
    Sam to robiłem kilkanaście razy po flashowaniu
    Pozdrawiam-Michał
  • #7 393883
    dziur
    Poziom 32  
    www.clix.to/gsmschwantz
  • #8 393927
    RobertTural
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam
    Najczęściej takie objawy występuja po zrobieniu pełnego flasha, łącznie z eepromem. W takim przypadku pomaga Eeprom Tools v3.1 jak już wspomniał mms38. Knok mi do tego nigdy jeszcze nigdy nie był potrzebny.
    Poprostu odpalam E T (najlepiej v3.1. nie polecam v4.0 bo uwala zasięg - przynajmniej u mnie) włączam fona czekam aż zgaśnie podświetlenie i cisne po kolei: lupę........... kłódkę ............... zielony symbolik eepromu................
    Za każdym razem musi być wygaszone podświetlenie.
    Ot i cała filozofia.
    W załaczeniu Eeprom Tools v3.1
    Załączniki:
    • EepromTools_3_1.zip (114.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Po flashowaniu Nokia 3310 z nowym oprogramowaniem i poprawnym wpisaniu PIN pojawia się komunikat "karta SIM nie przyjęta". Problem najczęściej wynika z blokad SIM (locków) lub uszkodzonego eepromu po pełnym flashu. Zaleca się sprawdzenie, czy blokady SIM są odblokowane. W przypadku problemów z IMEI i eepromem skutecznym narzędziem jest Eeprom Tools v3.1 (nie v4.0, która może powodować utratę zasięgu). Przed użyciem Eeprom Tools należy wykonać reset za pomocą programu Knok build 23. Procedura obejmuje uruchomienie telefonu, wyłączenie podświetlenia ekranu i kolejno użycie funkcji lupy, kłódki oraz symbolu eepromu w narzędziu. Link do narzędzi i instrukcje można znaleźć na forach GSM. Podobne problemy zgłaszane są także dla modelu Nokia 3410, gdzie po wpisaniu PIN pojawia się logo operatora bez zasięgu i telefon się resetuje.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA