logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

renault espace - zginęły kierunkowskazy i awaryjne

PiatyElement 26 Lip 2007 20:13 8580 3
REKLAMA
  • #1 4117636
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    witam. Zginęły mi kierunki i awaryjne. Jechałem i nagle zacząłem słyszeć odgłosy dochodzące z lewej strony z za deski rozdzielczej jak by się szybko załączał jakiś przekaźnik ( cykanie, nierównomierne ale szybkie - 2-4 razy na sekunde) trwało to około pół minuty. Po tym zginęły mi kierunki i awaryjne. Sprawdziłem bezpieczniki - OK, poprzekładałem przekaźniki jeśli były takie same w komorze silnika i w kabinie ( w skrzynce z bezpiecznikami są: 5 mniejszych szarych 5 nóżkowych i jeszcze chyba ze 3 większe) i nic to nie dało. ( w komorze silnika mam 3 mniejsze szare 5 nóżkowe- jeden jest od świateł drogowych, przy drugim jak wyjmę gaśnie silnik, trzeci nie wiem od czego, 2 żóte większe 5 nóżkowe i jeden pomarańczowy 4 nóżkowy gabarytowo jak te żółte - ale nie wiem któy od czego jest) Co mam jeszcze sprawdzić? a przerywacz jak wygląda i gdzie go szukać? pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4117954
    harnasx
    Poziom 22  
    Ocena: 264
    sprawdż włacznik awaryjnych - raz miałem padnięty i wtedy nie działały kierunki ani awaryjne.
  • REKLAMA
  • #3 4118367
    lgy1
    Poziom 21  
    Ocena: 133
    Kolega jak wyżej też możliwe ale tam po lewej stronie należy się wgłębic
    jest tam na takim plastikowym stelażu jeszcze automat kierunkowskazów będzie pisało na nim 2*21W+5 dostęp jest tragiczny ale francuzy tak mają , prawdopodobnie zimny lut można spróbować go naprawić po rozebraniu
  • #4 4126278
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Wiatm, dzięki za odp, ale gdzie tego automatu kier. szukać? Po lewej stronie ( czyli po stronie kierowcy?) w kabinie samochodu? mam odkręcić plastyki przy kierownicy? czy w komorze silnika? bo w komorze silnika jest tylko skrzynka ( jest ona po stronie kierowcy) z kilkoma bezpiecznikami i przekaźnikami oraz ze 3 kostki z kablami umocowane na plastikowym czymś-tam. I jak ten automat wygląda ( mniej więcej kolor, wielkość bo nie bardzo wiem na co mam zwracać uwagę szukając).
    pzdr.
REKLAMA