logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307 SW 2002 2.0 - brak komunikacji ABS/ESP, błędy czujnika prędkości

sławek-mu 31 Lip 2007 13:20 2158 7
REKLAMA
  • #1 4131875
    sławek-mu
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    peugeot 307sw 2000l padło wspomaganie toya abs esp bosch brak komunikacji z abs
    błędy silnika pP0502- czujnik prędkości własnej pojazdu- przerwa lub zwarcie do masy
    błędy z bsi. abs esp brak komunikacji
    prędkość własna otrzymana informacja jest nie prawidłowa
    wtyczką od abs pin 1i5 masa pin2i6 12.45v przy wyłączonej stacyjce po za tym brak wskazań
    po włączeniu zapłonu pojawia sie na pin 40 2.55v i24 2.34v jak dobrze pamiętam to sygnał pretkości własnej pojazdu na pozostałych pinach nic sie nie pojawia pomiary robiłem z wyciągnieta wtyczką ma może ktoś od tego auta schemat elektryki albo może mi coś podpowiedzieć bo nie mogę sobie poradzić
  • REKLAMA
  • #2 4132022
    zbyniuś
    Poziom 26  
    Ocena: 419
    Jeżeli masy za reflektorem na nadkolu są dobre to sam nic nie zdziałasz ,ale masz dużą szansę na bezpłatną naprawę w serwisie .
  • REKLAMA
  • #3 4132058
    sławek-mu
    Poziom 12  
    masy są ok do serwisu nie bardzo to auto klienta nie moje i musze coś wymyśleć... tylko dziwi mnie jedno że nie ma żadnych napięć po włączeniu stacyjki no i to jest już na lini can a powinna mieć jakieś napięcie a tam nie ma nic ja te auto jeszcze do jutra po trzyma jak ktoś coś wymyśli to niech pisze
  • #4 4132234
    zbyniuś
    Poziom 26  
    Piny 24,40 to sygnał can, brakuje zasilania na pin 23 , jest to + po stacyjce ,z bezp. F3 przez szare złącze 16 stykowe wychodzi do ESP pinem nr.3 (skrzynka bezp. koło akumulatora)
  • #5 4132329
    sławek-mu
    Poziom 12  
    dzieki teraz to może coś znajde
  • REKLAMA
  • #6 4134529
    sławek-mu
    Poziom 12  
    kolego zbyniuś czy na bezpieczniku f3 jest jeszcze jakiś odbiornik? poza abs
  • #7 4134567
    zbyniuś
    Poziom 26  
    Faktycznie ,poza ABS jest jeszcze z niego zasilanie modułu elekropompy wspomagania , 5 styk wtyczki na pompie pod prawym nadkolem
  • REKLAMA
  • #8 4136082
    sławek-mu
    Poziom 12  
    dzięki problem już zlokalizowany pompę szlak trafił tylko nie wiem jak ja przegapiłem przepalony bezpiecznik f3 co do pompy to chyba trzeba jakąś używke znaleźć chyba że wiecie jak ja naprawić jest zwarcie ale i tak dziękuje za pomoc temat abs i esp zamykam zostaje teraz pompa

Podsumowanie tematu

✨ W Peugeot 307 SW 2002 2.0 wystąpił problem z brakiem komunikacji modułów ABS i ESP oraz błędy czujnika prędkości własnej pojazdu (P0502). Pomiar napięć na wtyczce ABS wskazywał brak zasilania na pinie 23, który powinien być zasilany po stacyjce przez bezpiecznik F3 w skrzynce bezpieczników przy akumulatorze. Po sprawdzeniu okazało się, że bezpiecznik F3 jest przepalony, co powodowało brak zasilania modułu ABS oraz pompy wspomagania układu ESP. Uszkodzenie pompy wspomagania zostało zidentyfikowane jako przyczyna zwarcia i problemu zasilania. Po wymianie lub naprawie bezpiecznika i pompy problem z komunikacją ABS/ESP został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA