Witam!
A co ze spalaniem sprawdzał ktoś czy spalanie spadło? Bo dlamnie jest to problem piorytetowy żeby spalanie było jak najmniejsze w swojej JAWIE350TS zamontowałem elektroniczny moduł i spalanie spadło o około 1l/100km tylko ja mam tam zastosowany moduł zapłonowy z POLONEZA natomiast tu widzę prosty układ który tylko zastępuje styk, z tego co wiem to moduł powinien zapewnić stały prąd płynący przez cewkę zapłonową w całym zakresie obrotów pozatym, przy przerywaczu w zakresie dużych obrotów występuje chyba zjawisko zbyt krótkiego zwarcia styków przez co cewka nie jest wstanie się naładować do końca tu chyba będzie występować to samo zjawisko? jak układ jest sterowany przeywaczem? ja pomyślałem może żeby na wejście dodać przerzutnik monostabilny, który by otrzymywał sygnały z przerywacza o różnym czasie trwania(w zależności od obrotów tzn przy wysokich obrotach sygnał by był krótki) a on by na układ wykonawczy podawał sygnały o stałym czasie trwania, problem w tym, że trzeba dobrać odpowiedni czas trwania tego impulsu. Niestety nie jestem dobrym elektronikiem, a pomysł opisany powyżej jest tylko intuicyjny nie wiem czy kiedykolwiek ma szanse działać dlatego podaje tylko pomysł do weryfikaji może ktoś jest bardziej obeznany z układami elektronicznymi może go jakoś zrozwinie

:p
----------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze mam pytanie odnośnie układu przedstawionego powyżej z tego co wiem, to tranzystory MOSFET mają dużą pojemnośc wejściową i żeby dość szybko się wyłączył/włączył potrzebne jest dośc duży prąd bramki nie wiem czy jest to w tym układzie spełnine?