logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka SIEMENS LADY PLUS 45 - brak napięcia na hydro-zaworze, co sprawdzić?

Zbysław Kucza 22 Sie 2007 09:24 3920 4
REKLAMA
  • #1 4202551
    Zbysław Kucza
    Poziom 2  
    Może ktoś pomoże mi w usunięciu usterki. Zmywarka nie pobiera wody. Sprawdziłem zawór elektromagnetyczny. Jest OK. Po podaniu napięcia z sieci woda do zmywarki leci. Niestety nie otrzymuje tego napięcia z układów zmywarki, czyli jak podejrzewam z hydrostatu. Hydrostat sprawdzony i działa poprawnie. Dlaczego brak jest napięcia na przewodach doprowadzonych do hydro-zaworu. Gdzie szukać przyczyny. Cierpliwie czekam na jakieś podpowiedzi.
    pozdro
    BIBI
  • REKLAMA
  • #2 4202682
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Mam te sama zmywarke. Na dole, przy podlodze, znajduje sie wylacznik zabezpieczajacy przed zalaniem, ma plywak ze styropianu. Sprawdz ten wylacznik. kable, plywak...
  • REKLAMA
  • #3 4205588
    Zbysław Kucza
    Poziom 2  
    Wyłącznik sprawdzony, działa prawidłowo. Niestety nie ma napięcia na hydrostacie i przy włączeniu brak 230V na na elektrozaworze. Nadal nie pobiera wody. Skąd powinno być podane napięcie na hydrostat?
  • REKLAMA
  • #4 4206327
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Z programatora.
  • #5 4219843
    Zbysław Kucza
    Poziom 2  
    Dzięki za pomoc. Zmywarka po złożeniu do kupy, ni z gruchy, ni z pietruchy, zaczęła działać. Może potrzebowała "pieszczot"?
    Na razie sprawuje się bardzo dobrze.
    pozdro dla wszystkich
    BIBI
REKLAMA