logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Pioneer SX255R - dziwny dźwięk i piszczenie po odłączeniu mini jacka

rolex10 05 Wrz 2007 12:34 1473 6
REKLAMA
  • #1 4252395
    rolex10
    Poziom 10  
    Pewnego dnia grzebałem przy komputerze do którego mam podłączony w/w amplituner i niechcąco wyciagnełem wtyk mini jack z gniazda. W głośnikach usłyszałem dziwny dźwięk, na wyświetlaczu pojawił sie napis którego nigdy wcześniej nie widziałem. Wyłączyłem go i włączyłem ponownie jednak w głośnikach słychać jak zrobię volume na max delikatnie sygnał i piszczenie. Co mogło mu sie stać? Pomóżcie prosze
  • REKLAMA
  • #2 4253235
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4254387
    rolex10
    Poziom 10  
    Nie bardzo sie na tym znam i nie wiem gdzie tego szukać. Chciałem sie dowiedzieć jaki będzie koszt naprawy lub wymiany i czy w ogóle opłaca sie to robić. Jak to coś pomoże mogę umieścić jakieś zdjęcia.
  • REKLAMA
  • #4 4256252
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4257927
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4332024
    rolex10
    Poziom 10  
    czy to może być układ toshiba tc9164an ile coś takiego kosztuje i czy to nie są na pewno końcówki mocy??
  • #7 4333041
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Po przypadkowym wyciągnięciu wtyku mini jack z amplitunera Pioneer SX255R pojawił się nieznany napis na wyświetlaczu oraz dziwny dźwięk i piszczenie przy maksymalnej głośności. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzenia selektora wejść, który jest układem scalonym odpowiedzialnym za przełączanie sygnałów audio. Seletkor wejść zwykle znajduje się w pobliżu gniazd wejściowych (CD, komputer itp.) i często jest oznaczony jako układ LCxxxxx. W tym modelu może to być układ LC78211 lub Toshiba TC9164AN. Koszt wymiany tego układu szacowany jest na około 50 zł. Uszkodzenie nie dotyczy końcówek mocy, a jedynie selektora wejść, co sugeruje konieczność wymiany tego elementu w celu przywrócenia prawidłowego działania amplitunera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA