logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gdzie znaleźć bin naprawczy lub cały flesz do Siemens C35v21?

ganrot 06 Wrz 2002 20:25 4357 17
REKLAMA
  • #1 39711
    ganrot
    Poziom 12  
    witam
    jak w temacie lub cały flesz do simensa c35v21
  • REKLAMA
  • #2 39722
    papen
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Wrzuc tego eeproma co dolaczylem (sa dwa dzialajace) pozniej napraw workhopem.Jesli to za malo to sciagnij sobie caly flesz ze strony:
    http://www.siemensx35.prv.pl/
    Załączniki:
    • c35 repair_eeprom.zip (42.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 40252
    ganrot
    Poziom 12  
    telefon dalej martwy potrzebuje full flesz c35v21 zrobiony programem workshop 1.22 moze ktos pomoze
  • REKLAMA
  • #4 40323
    ganrot
    Poziom 12  
    nikt mi nie pomoże? wystarzy zgrac cały flesz zaznaczyc wszystkie opcje tzn: CORE CODE, EE_FS, LANGUAGE. EEPROM i nacisnąc read flesz w programie workschop który zamieszczam tutaj i po kłopocie potrzebny siemens C35 v21 ludzie pomózcie
    pozdr.
    Załączniki:
    • ziemens 1.22.rar (377.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 40363
    wn
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    v 21 raczej nie zrobisz workshopem tak aby dalej była, bo ma eeprom inaczej.
    Wgraj wersję 18, wpisz eeprom, napraw - tylko to ci zostało.
  • #6 40756
    ganrot
    Poziom 12  
    workschop nie chce zrobic epromu cos mam porypane chyba sprubuje jeszcze wstawic wyzszą v24 jak to nie pójdzie chetnie poznam kogos kto pracuje w servisie siemensa
    mail me ganrot(_at_)wp.pl
  • #7 40801
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    a co się dzieje , że nie możesz go naprawić ??
    brak sieci , nie włącza się , czarny " prostokąt " u góry ??
  • REKLAMA
  • #8 40821
    papen
    Poziom 13  
    Tym flesherem mozesz fleszowac kazda wersje siemensac35, wez jakikolwiek full flesz i wrzuc tym programem, postawilem juz kilka sztuk.
    Załączniki:
    • x35.exe (77.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 40871
    ganrot
    Poziom 12  
    nic z tego ten program tez zawiódł juz nie wim moze ktos spróbóje podesłac full flesza od v21 zgrane tymi programami mam jednego ale tylko działa z v18 :(
  • #10 40912
    papen
    Poziom 13  
    Dziwne ,ale czemu nie mozesz postawic, nie chce sie fleszowac, czy po fleszowaniu nie wstaje, ja ostanio uwalilem v24 i zrobilem z niego v18 , troche sie pomeczylem, ale poszlo.
    A co do tego bina v21 to mam tylko ze przez modem zejdzie mi troche z wyslaniem.
  • #11 40928
    ganrot
    Poziom 12  
    po fleschoowaniu nie wstaje w workschopie nie widzi FLP jest tam "---"
    jak ktos chce mi pomóc to niech skontaktuje sie na gg 1732011
  • #12 40950
    ganrot
    Poziom 12  
    do arti123 postawiłem go ale jest tak jak mówiłes czarny prostokąt u góry jesli wiesz jak to naprawic ??
    podejrzewam ze eeprom ale jak ??
  • #13 40968
    arti123
    spórbuj tego

1. Flash death Siemens CM35 with SWUP flasher 18xx.exe
    2. Run Ziemens x3x Series Workshop, first Dongle emulator, after
    serv.exe.
    3. Open "repair_flash.bin" file, select only "EEPROM" and click on
    "Write Flash".
    If your phone not respond, choose "1.09 EG", remove battery, put it
    back and try again.
    4. If Workshop says after flashing "Abnormal Termination" ignore this;)
    5. After flashing click on "CEE_Repair".
    6. Phone work ;)
    7. If you need, change language pack with SWUP flasher, ver. 18 or
    higher
    Załączniki:
    • repair_flash.rar (1.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #14 41083
    ganrot
    Poziom 12  
    ok arti udało sie jedynie twój flesz pomógł chciałbym podziekowac wszystkim za pomoc
    pozdr. :D
  • #15 41098
    arti123
    ok. cieszę się bardzo, pewnie jeszcze imei musisz zmienić ??
  • #16 41101
    ganrot
    Poziom 12  
    tak chyba musze zmienic imei
    pozatym uruchamia sie tylko nie chcee łapac sieci na wyswietlaczu jest info ale pasek sygnału miga i nie mozna sie dodzwonic
    jaki program jest najlepszy do zmiany imei??
  • #17 41168
    arti123
    spróbuj tych programów
    a co do zasięgu, to chyba końcówka mocy
    Załączniki:
    • siemensmap_1.4a.exe (356 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • public402.zip (532.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 41250
    ganrot
    Poziom 12  
    wielkie dzięki za pomoc telefonik sprawny

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania pełnego pliku flash (flesza) lub binu naprawczego do telefonu Siemens C35 v21. Użytkownik zgłasza problem z nieuruchamiającym się telefonem po próbach flashowania programem Workshop 1.22, który nie rozpoznaje pliku FLP i nie przywraca funkcjonalności. Wskazano, że wersja v21 ma inny układ EEPROM, co utrudnia naprawę bezpośrednio w Workshopie. Zaproponowano użycie starszej wersji flesza v18 z wgranym EEPROM oraz specjalnej procedury naprawczej z wykorzystaniem programu SWUP flasher 18xx.exe i narzędzi serwisowych Siemens x3x Series Workshop, w tym pliku "repair_flash.bin" do zapisu samego EEPROM. Po zastosowaniu tej metody telefon został przywrócony do działania, choć pojawił się problem z brakiem zasięgu i migającym paskiem sygnału, co może wskazywać na uszkodzenie końcówki mocy. Poruszono także kwestię konieczności zmiany numeru IMEI za pomocą dedykowanych programów. Ostatecznie telefon został uruchomiony, a użytkownik podziękował za pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA