logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ukrycie rejestrować rozmowy na GG bez wiedzy użytkownika?

Duch__ 10 Wrz 2007 14:49 14260 15
REKLAMA
  • #1 4269267
    Duch__
    Poziom 31  
    Ocena: 1598
    Witam. Nie będę owijał w bawełnę. Mam podejrzenie że mój ojciec zdradza moją matkę poprzez umawiane spotkania przez gg z innymi kobietami. Chce poprostu zareagować odpowiednio w tej sprawie, ale muszę mieć konkretny dowód na to. Jak zarejestrować rozmowę gg tak by ojciec się o tym nie dowiedział, oraz by program działał od zaraz po zalogowaniu przez ojca, bez widocznej jego pracy. Dodam że ojciec kasuje archiwum rozmów. Pomóżcie bo przez ciągłe awantury w domu moi rodzice niedługo mogą się rozwieść :cry:
  • REKLAMA
  • #2 4269273
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Myślę że keylogger jest dobrym rozwiązaniem. Wiesz że to nieładnie "podsłuchiwać"?
  • #3 4269297
    Duch__
    Poziom 31  
    Ocena: 1598
    Wiem że to nieładnie, ale w tej sytuacji nie mam wyjścia...
  • #4 4269309
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    myślę, że TEN się nada
  • REKLAMA
  • #5 4270128
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Ja swego czasu korzystałem z programu Perfect Keylogger, a konkretnie z jego darmowej wersji Perfect Keylogger Lite. Aplikację można pobrać z TEJ strony.

Konfiguracja jest bardzo prosta. Program da się tak ustawić, aby uruchamiał się zaraz po załadowaniu Windows'a, a jego ikonka NIE była widoczna w tray'u. Aby się pojawiła, należy wcisnąć ustaloną wcześniej kombinację klawiszy (u mnie to było Control-K). Co jakiś czas robione były screeny i zapisywane jako .jpg do wybranego folderu. Z tego co pamiętam, w programie była opcja ustawienia hasła - bez niego nie można było odczytywać logów.

Jak widać, programik ma dosyć duże możliwości.
  • #6 4270136
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Keylogger ma wade. Niestety zapisze tylko znaki z klawiatury , nie pokaze co pisał drugi rozmowca.
  • REKLAMA
  • #7 4270177
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4270186
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Stingerek napisał:
    Keylogger ma wade. Niestety zapisze tylko znaki z klawiatury , nie pokaze co pisał drugi rozmowca.
    Tak jak wcześniej napisałem, "Perfect Keylogger Lite" ma możliwość robienia zrzutów ekranu i zapisywania ich do plików JPG. Jeśli ustawi się wykonywanie screenów powiedzmy co kilkadziesiąt sekund, to później z tych poszczególnych zdjęć da się odtworzyć przebieg rozmowy. Roboty przy tym niemało, no ale cóż...
  • REKLAMA
  • #9 4270353
    yakuza_2000
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    W sieci jest dużo programów do odczytywania haseł z pliku config.dat, można by wejść na konto, włączyć archiwum i zapisać do pliku. O ile nie kasuje swoich rozmów i używa Gadu-Gadu.

Pozdrawiam Yakuza
  • #11 4855972
    fiefiura11
    Poziom 1  
    Witam mam pytanie........ a raczej problem.... moje archiwum gg przechodzi na archiwum gg mojego faceta co zrobic aby tego uniknac, nie wiem jak usunac ten program to jest chyba ggundel to znaczy chcialabym wiedziec co zrobic aby miec swoja prywatnosc. nie podoba mi sie tyo ze ma dostep do mojego archiwum. nic tam ciekawego nie ma ale mimo wszystko to troche nie fair . prosze o pomoc jak zablokowac .
  • #13 4857197
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    wlasnie podono jest super program....o takiej nazwie ...MySpay" poczytaj tyko dolaćzany jest ze szpiegem "Gigant rootkit " uwazaj w necie krazy pozr............
  • #14 4860927
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2240
    kiss39 napisał:
    wlasnie podono jest super program....o takiej nazwie ...MySpay" poczytaj tyko dolaćzany jest ze szpiegem "Gigant rootkit " uwazaj w necie krazy pozr............

Raczej MySpy to keylogger i raczej większość programów antywirusowych będzie go i inne tego typu programy traktować jako "szpiega"
  • #15 4861549
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    Możesz zastosować przechwytywanie pakietów przychodzących i wychodzących na port gg.
  • #16 4862702
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Taką tematykę proszę poruszać na forum dla małych szpiegów domowych. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów rejestrowania rozmów w komunikatorze Gadu-Gadu (GG) bez wiedzy użytkownika, zwłaszcza gdy rozmowy są usuwane z archiwum. Proponowane rozwiązania obejmują użycie keyloggerów, takich jak Perfect Keylogger Lite, który umożliwia ukryte uruchamianie wraz z systemem, zapisywanie logów oraz wykonywanie zrzutów ekranu w regularnych odstępach czasu, co pozwala odtworzyć przebieg rozmowy. Wadą keyloggerów jest brak zapisu wiadomości drugiej strony rozmowy. Alternatywnie sugerowano doinstalowanie dodatku PowerGG z wtyczką MLOG, która rejestruje rozmowy niezależnie od archiwum GG, choć działa to tylko na mniej zaawansowanych użytkowników. Wskazano także możliwość odzyskania usuniętego archiwum za pomocą narzędzi takich jak GGUNDEL. Poruszono temat programów typu MySpy, które są keyloggerami i mogą być wykrywane jako oprogramowanie szpiegujące przez antywirusy. Wspomniano również o technice przechwytywania pakietów sieciowych na porcie GG jako bardziej zaawansowanym rozwiązaniu. Na koniec dyskusji temat został zamknięty z uwagi na kontrowersyjny charakter zagadnienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA