Czy da się zdjąć simlocka z Sony Ericsson W810i z CID50 taniej niż 100 zł i jak to zrobić?
Tak — dla W810i z CID50 simlock zwykle zdejmuje się po logach/kredytach, więc da się zejść do ok. 60–80 zł, choć w niektórych punktach wołają 100 zł lub więcej [#4291168][#4319015] W praktyce jeden z użytkowników znalazł usługę za 60 zł, więc nie jest to cena sztywna [#4367576] Do takiego telefonu używano MT-Boxa, Setoola lub Cruisera; MT-Box miał już obsługę W810 CID50 (unlock i flash), a Cruiser od 10.10.2007 dodał unlock dla red CID50/51 DB2012, ale nadal „po logach” [#4290685][#4368761][#4377918]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
witam. zakupilem se w810i ale jest on z anglii. posiada blokade simlock, ktorej oczywiscie chcialem sie pozbyc. pojechalem to komisu gdzie powiedzieli ze jest to cid50 i najtaniej simlock z niego to ok 100zł. czy naprawde nie da sie zrobic tego taniej tylko po logach (chyba tak to sie nazywa ) i trzeba płacic za jakies kredyty? nie ma sprzętu na to by zrobić to za cene jak normalnego simlocka? z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc
ok dzieki za odpowiedz wiec zostaje mi szukac po warszawie gdzie zrobia mi to za taką cene... troche to bez sensu ze z poprzednich w810i normalnie schodzily simlocki a z nowszych trzeba po logach...
ok dzieki za odpowiedz wiec zostaje mi szukac po warszawie gdzie zrobia mi to za taką cene... troche to bez sensu ze z poprzednich w810i normalnie schodzily simlocki a z nowszych trzeba po logach...
dokładnie bez sensu a co powiesz ze k310i,w200i ma cid 50 i tez nie jest tanio jeszcze w810i jest lepszym fonem ...
no i powiem wam ze bylem w tym naszym kdt powiedzieli mi ze niby da sie po logach zrobic jedna osoba krzyknela 150zł, druga 100 a trzeci typ mowil ze za 60 zrobi meczyl sie i nic... mowil ze probowal po logach i nie dalo rady... jestem troche zszokowany ta sytuacja
05.08.2007 - DB2020 inside v2.4 for MT box SonyEricsson
Whats new:
- Added new phone model W810 CID 50, unlock and flash supported
- Flash, change language, decustomization support added for K510 and W810 CID 50
- Added possibility to flash CID 49 flash files to CID 50 phones
- Added possibility to flash only language pack (check user manual)
- Added more free time for server authorization for users with slower internet connection
- Some bugs fixed
- Added all in one activation files for K510 and W810 CID 50 (that files can be used with any FS pack)
- Instructions how to flash CID 49 files to CID 50 phones can added to user manual
- DB2020 unlock user manual v2.4 included (DB2020 inside -> Help -> User manual)
How to flash K510 CID 50 (the same procedure for W810 CID 50)
- Power on the phone
- Type >*<<*<* and go to service menu -> Service info -> Sim lock
and check it is all lock opened (maybe someone are try to unlock it with some other solution and the phone now have all locks closed)
- If all locks are closed , you can try to repair it using unlock procedure
- If that is ok connect phone to cable and press phone info to see what phone CID is
- If phone CID 50 select from
C:\Program Files\GriffinTeam\MT SonyEricsson\DB2020 inside\Repair files\Downgrade-K510.act
- This file must be first file added in software file list
- Now select MCU, DEC and CUS file
- In total you need to have 4 files added to software file list
- If there is no desired CUS file you can use All in one activation K510.fs its found in :
C:\Program Files\GriffinTeam\MT SonyEricsson\DB2020 inside\Flash files\K510 CID 50\R4EA031\CUS
- Press Do it button
- Wait to software finish
- To flash DB2012 phone use only BOX cable
- If your phone has same software version as files you want to flash, then is available to flash just
language pack (no need to add MCU file to file list)
* The files available on support are CID 49, because of this you need to use Downgrade file, to allow flash CID 49 files to CID 50 phones
nie znam się na tym hm więc moze jakas prosta podpowiedz? czy to oznacza ze za kilka dni spokojnie zejdzie ten simlock boxem bez zadnych logow i bedzie to tanie?
Drogie to nie jest - paczka logow to np. 250 pln - za 100 logow. Zapewne 5 logow jest pobierane, czyli jest to np. 12.50 pln.
Klient docelowy i tak spokojnie placi 60/80 pln zalezy od punktu nawet wiecej. Unlok tego telefonu trzyma sie w cenie. Flashujesz za free, jednak przy opcjach serwisowych sa pobierane kredyty.
wlasnie jeden próbował po logach ale powiedzial ze nawet po logach on nie da rady - byc moze to jego nieumiejetnosc. wiec logi nie sa takie drogie, tylko niestety jest spora przycinka... moim zdaniem chyba troszke za duza
Kup urzadzenie za 700pln, dokup logi za 250, oplac czynsz za lokal, zus...... I ustalaj sobie mniejsze przycinki. Wiedza tez sie liczy. Co miales okazje sprawdzic w jednym serwisie - mimo wszystkich potrzebnych boxow/logow simlok nadal w telefonie jest.
ja rozumiem ze chcą zarobic ale wiem ze są miejsca gdzie da sie to zrobic za 60zł tylko gdzie? przejechalem chyba pol warszawy i nic nie znalazlem... moze ktos ma jakies propozycje, wie gdzie za normalna cene zrobia mi to w wawie?
przejechalem chyba pol warszawy i nic nie znalazlem...
Jak przejechałeś pół warszawy w tym celu to pogratulować, chyba paliwo albo bilety cię już więcej kosztowały , niż różnica jaką byś musiał dopłacić do tych 60 pln.
Pożal sie boże.. K510/310 itp. 50 CID u mnie 20 minut do pół godziny roboty.. Mt-boxem własnie... Skoro Ci tak szkoda tych 40zl to zastanawiam się jak bedziesz z telefonu korzystał. Puścisz krótkiego żeby ktoś oddzwonił?? Bo taniej?? Pójdz do kogos z wawy kto zna angielski i ma Mt Boxa.. MUSI zrobic od strzała. Tylko jeżeli chcesz mieć to zrobione dobrze to musisz zapłacic. Oni kasuja po 150 zł własnie ZA WIEDZE, ktorej nie maja Ci którzy nie dali rady tego zrobic...
Aż przykro sie to czyta-gościu kup sobie boxa i logi i spedz kilka nocy na szukaniu albo sprawdzaniu. A jak sie wgryiesz w temat to bedziesz wiedzial dlaczego Ci co robia tyle sobie cenia za prace(mimo ze sie tylko wydaje ze ktoś naciska jeden przycisk i po simlocku).
Aż przykro sie to czyta-gościu kup sobie boxa i logi i spedz kilka nocy na szukaniu albo sprawdzaniu. A jak sie wgryiesz w temat to bedziesz wiedzial dlaczego Ci co robia tyle sobie cenia za prace(mimo ze sie tylko wydaje ze ktoś naciska jeden przycisk i po simlocku).
dokładnie, zgadzam sie w 100%, ostatnio przyszła kobieta z nokia 6280 do simlocka, usłyszała cenę to powiedziała ze to zdzierstwo bo gdzieś tam chcą 15 zl i tyle może dać, powiedziałem ze dam jej 2x tyle jak będzie załatwiać simy z bb5, kobieta zmieszała sie i wyszła oburzona. Klienci bywają śmieszni....
no i widze ze troche nie na temat mowicie... szukalem i nie moglem znalezc za mnie niz 150zł. Ja uważam że to przesada i tak napisałem. Ostatecznie znalazłem za 60zł i co dało sie? DAŁO ! więc jednak nie trzeba wydawac 150zł tak jak to wy mowicie
✨ Simlock w telefonie Sony Ericsson W810i z CID 50 jest trudniejszy do zdjęcia niż w starszych modelach, ponieważ wymaga odblokowania po logach, co podnosi koszty usługi. Standardowa cena za zdjęcie simlocka w Warszawie wynosi około 100 zł, choć niektórzy oferują to za 60 zł. Metoda ta wymaga użycia specjalistycznych narzędzi serwisowych, takich jak MT Box czy Setool, oraz zakupu logów, które są niezbędne do odblokowania. W przypadku CID 50 i 51 odblokowanie jest możliwe, natomiast CID 52 jest trudniejszy i droższy do zdjęcia. Aktualizacje oprogramowania, np. z teamu Cruisera, umożliwiają odblokowanie bezpośrednio softem, jednak nadal wymaga to logów i kredytów serwisowych. Próby zdjęcia simlocka bez odpowiedniego sprzętu i wiedzy często kończą się niepowodzeniem. Ostatecznie autor tematu znalazł usługę za 60 zł, potwierdzając, że simlock można zdjąć taniej niż początkowo sugerowano. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.