Na komputerze był Win98 i miał 3 partycje:10Gb,15Gb,15Gb
Postanowiłem zrobić oddzielną partycję na system oraz 2 na inne rzeczy.
Tak wię codpaliłem jedyny program jaki miałem czyli dosowy fdisk, jednak z poziomu windowsa.
Ponieważ nie dało się usunąć partycji C wiec zrobiłem to w dosie.
Tak więc usunąłem podstawową, a następnie jeden z dysków logiczny(E).
Zrobiłem główną na 1,5 GB, ale o dziwo podczas obliczeń wolnej przestrzeni nie wyszło nic dla partycji rozszerzonej.
Czyli zniknęło 8GB z dysku.
Postanowiłem nie robić tego, dopiero jak będzie Windows.
Po sformatowaniu każdej partycji przystąpiłem do instalacji windows, Scandisk nie wykazał błędów w partycjach.
Zaraz po pierwszym ekranie gdy już działa myszka, aby kliknąć "dalej" wyskoczył bezsensowny komunikat:
Znajomy twierdzi że są jakieś błędne wpisy w partycjach.
Jeśli tak to czy jest jakiś sprawny dosowy program do partycjionowania, czy raczej powinienem podpiąć dysk do innego komputera z Windowsem i tam ustawić partycję jakimś programem?
Postanowiłem zrobić oddzielną partycję na system oraz 2 na inne rzeczy.
Tak wię codpaliłem jedyny program jaki miałem czyli dosowy fdisk, jednak z poziomu windowsa.
Ponieważ nie dało się usunąć partycji C wiec zrobiłem to w dosie.
Tak więc usunąłem podstawową, a następnie jeden z dysków logiczny(E).
Zrobiłem główną na 1,5 GB, ale o dziwo podczas obliczeń wolnej przestrzeni nie wyszło nic dla partycji rozszerzonej.
Czyli zniknęło 8GB z dysku.
Postanowiłem nie robić tego, dopiero jak będzie Windows.
Po sformatowaniu każdej partycji przystąpiłem do instalacji windows, Scandisk nie wykazał błędów w partycjach.
Zaraz po pierwszym ekranie gdy już działa myszka, aby kliknąć "dalej" wyskoczył bezsensowny komunikat:
Cytat:"wyciągnij wszystkie dyskietki", a poniżej "Invalid dpmi return from 03AF:9FEB".
Znajomy twierdzi że są jakieś błędne wpisy w partycjach.
Jeśli tak to czy jest jakiś sprawny dosowy program do partycjionowania, czy raczej powinienem podpiąć dysk do innego komputera z Windowsem i tam ustawić partycję jakimś programem?