logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML-2010P - czerwona dioda po uzupełnieniu tonera, brak reakcji drukarki

kalimu 30 Wrz 2007 10:58 8164 13
REKLAMA
  • #1 4334163
    kalimu
    Poziom 2  
    Wyciągnąłem toner, uzupełniłem proszkiem zgodnie z instrukcją, włożyłem do drukarki, pozamykałem klapy wszystko sprawdziłem. Świeci się tylko czerwona dioda i nic. Po wyłączeniu i włączeniu zasilania słychać krótką próbę rozruchu drukarki ale zostaje ona przerwana i dalej cisza i czerwona dioda niezmiennie. Problem jest permanentny mimo wielu różnych prób.
    Liczę na pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 4334294
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 4334560
    kalimu
    Poziom 2  
    Działa! Nie wiem do końca co pomogło, ale zrobiłem następujące czynności:
    - reset komputera
    - wyłączyłem/włączyłem drukarkę
    - zresetowałem drukarkę (długo wciskany klawisz "cancel")
    - wydrukowałem z powodzeniem stronę testową
    W każdym razie bardzo dziękuję za szybką pomoc i inspirację przy rozwiązywaniu pilnego problemu.
  • #5 4334600
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 4347141
    andreas500
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    kalimu napisał:
    Wyciągnąłem toner, uzupełniłem proszkiem zgodnie z instrukcją, włożyłem do drukarki, pozamykałem klapy wszystko sprawdziłem. Świeci się tylko czerwona dioda i nic. Po wyłączeniu i włączeniu zasilania słychać krótką próbę rozruchu drukarki ale zostaje ona przerwana i dalej cisza i czerwona dioda niezmiennie. Problem jest permanentny mimo wielu różnych prób.
    Liczę na pomoc!

Możesz podać jak nabiłeś toner. Nasypałeś tylko proszku czy go rozbierałeś.
    Pytam bo toner startowy u mnie ma 750 stron wydruku.
    Możesz podać jaki proszek kupiłeś :?:
  • #7 5029743
    ksimon
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    miałem ten sam problem, wyjąłem toner i pośliniłem styki na nim. pomogło.
  • REKLAMA
  • #8 5030667
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    ksimon napisał:
    miałem ten sam problem, wyjąłem toner i pośliniłem styki na nim. pomogło.

:-) niekonwencjonalne , ale skuteczne :-) Zazdrościmy koledze składu chemicznego śliny :-) !

C. :-)
  • REKLAMA
  • #9 5062722
    Valdemar_Z
    Poziom 1  
    Mam problem z kupnem proszku do w/w modelu drukarki może kotoś podać mi gdzie można go kupić?
    Z góry dziekuje.
  • #11 5063120
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    Poza tym nie musi być dokładnie do tego modelu. Np. pasuje od 1710 lub 1650. Zwłaszcza ten ostatni dobrze wychodzi z Kserkop-u. Butelka 380g IPM jest za śmieszny pieniądz, a daje bardzo dobre rezultaty.

C.
  • #12 5176020
    krzysztof1991
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam podobny problem. Powoli kończy się proszek i niewyraźnie drukuje. Wyciągnąłem toner, przechyliłem go kilka razy i wsadziłem z powrotem. Teraz drukarka nie drukuje. Dioda on line/error świeci się na czerwono. Toner jest chyba dobrze wsadzony. Przed wyciągnięciem tonera drukowała. Co to może być?
  • #13 5178723
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    Drukarka oczywiście jest podłączona do kompa i ma papier, inaczej jej sie nie sprawdzi. Jesli tak, to spróbuj włożyć i wyjąc kilkakrotnie kasetę.
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
  • #14 5178914
    krzysztof1991
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    tak jest podłączona. Przy drukowaniu dane zostają wysłane do bufora drukarki, Windows nic już nie ma do drukwoania, ale drukarka stoi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z drukarką Samsung ML-2010P, która po uzupełnieniu tonera proszkiem i ponownym zamontowaniu tonera sygnalizowała czerwoną diodą i nie reagowała na polecenia drukowania. Po wyłączeniu i włączeniu zasilania drukarka próbowała się uruchomić, lecz proces był przerywany. Rozwiązaniem okazał się reset drukarki, który wymagał długiego przytrzymania przycisku "cancel" oraz ponowne uruchomienie urządzenia i komputera. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące konieczności resetowania błędów po wymianie tonera, sprawdzenia działania na innym tonerze oraz poprawnego uzupełniania proszku. Jeden z użytkowników zasugerował zwilżenie styków tonera śliną jako nietypową, lecz skuteczną metodę. Poruszono także kwestie zakupu proszku do tonerów kompatybilnych z modelem ML-2010P, wskazując na sklepy Kserkop i Agawa oraz możliwość stosowania proszku z modeli Samsung 1710 i 1650. W przypadku problemów z drukowaniem po wyjęciu i ponownym włożeniu tonera zalecano kilkukrotne wyjmowanie i wkładanie kasety tonera w celu poprawy styku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA