Zacznę od początku, zmieniłem kumplowi dysk w laptopie, z Hitachi 40GB na Seagate'a 80GB, "stary" dysk dostałem w spadku i teraz mam z nim problem, mianowicie w laptopie dysk działa bez problemu, natomiast jeśli podłącze do do stacjonarnego kompa pod IDE to system w tymże kompie w ogóle się nie uruchamia (zwis na ekranie z logiem xp), gdy spróbuję przez obudowę USB nawet go wykryje ale nie pojawia sie w moim komputerze ani nigdzie.
Laptopem opiekuję się od początku i jestem na 100% pewny że nigdy nie było tam żadnych haseł.
Teraz kilka obserwacji, chciałem wyzerować dysk za pomocą MHDD ale dostałem jedynie następujący komunikat:
"WARNING: THIS DRIVE IS LOCKED BY ATA PASSWORD"
Chciałem więc użyć ATAPWD ale niezależnie co chce zrobić dostaję komunikat : ERROR: COMMAND REJECTED BY DRIVE
Acha jeszcze jedno
S+
E+
L+
F-
X-
V h
Pomocy.
Laptopem opiekuję się od początku i jestem na 100% pewny że nigdy nie było tam żadnych haseł.
Teraz kilka obserwacji, chciałem wyzerować dysk za pomocą MHDD ale dostałem jedynie następujący komunikat:
"WARNING: THIS DRIVE IS LOCKED BY ATA PASSWORD"
Chciałem więc użyć ATAPWD ale niezależnie co chce zrobić dostaję komunikat : ERROR: COMMAND REJECTED BY DRIVE
Acha jeszcze jedno
S+
E+
L+
F-
X-
V h
Pomocy.