logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Florida RD 168 CD - Czy brak elementu na płytce wpływa na odczyt płyt?

baranek21 06 Paź 2007 12:42 3103 4
REKLAMA
  • #1 4353208
    baranek21
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam
    Radio jak w temacie, nie czyta płyt CD, wciągnie zakręci w prawo, pózniej w lewo i oddaje płyte, cd error na wyświetlaczu. Czyszczenie i podkręcenie lasera nic nie dało. Pewnie laser do wymiany, ale zastanawia mnie jedna rzecz, w radiu ktoś już majstrowal i chyba brakuje jakiegoś elementu na płytce drukowanej mechanizmu CD. Na zdjęciu zaznaczyłem to miejsce. Czy brak tego elementu może mieć wpływ na problemy z czytaniem płyt?
    Pozdro

Blaupunkt Florida RD 168 CD - Czy brak elementu na płytce wpływa na odczyt płyt?
  • REKLAMA
  • #2 4365550
    baranek21
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam ponownie
    Kupiłem nowy laser RAE150Z, ale niestety nic to nie dało. Laser i soczewka poruszają się, ale to drugie chyba ne świeci. Gniazdo mechanizm-płyta główna raczej ok. Co jeszcze może być uszkodzone?
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 4367115
    Nico7
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    Wg mnie przyczną zachpwania jest gniazdo które łączy mechanizm z płytą główną radia - radio nawet nie próbuje czyta płyty więc laser nie ma nic do tego; przerobiłem kiedyś całą masę tych modeli i też mi się zeszło zanim doszedłem co to...; To o co się pytasz to zworka zabezpieczająca która przed montażem w radiu musi byc przerwana - czyli tak jak na zdjęciu...
  • REKLAMA
  • #4 5776101
    sonny222
    Poziom 1  
    Witam, również mam taki problem, kupiłem jakieś 2 tygodnie temu forda i miał na wyposażeniu to radio, również nie czyta mi płyt, pokręci trochę i wypluwa. Proszę o jakieś dokładniejsze opisy co powinienem zrobić, ponieważ z grzebania w kabelkach i płytkach jestem cienki.
  • #5 5776281
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Oddać w dobre ręce serwisant który zapewne przymiera głodem lub już pakuje się do Irlandii ba budowę.

SławeK
REKLAMA