Nie pamiętam kto to napisał ale przytoczę treść posta o podobym temacie:
"W Warszawie na ul. Lektykarskiej jest firma IC Electronics. Specjalnocią jest naprawa i regeneracja akumulatów do tel.komórkowych i laptopów.
Ostatnio naprawiałem tam aku od laptopa IBM, szybko, skutecznie i niedrogo (150zł). Nowy 1500!"
Poszukaj do nich numeru i dowiedz się u źródła co i za ile.
Ja mam swoje pytania dotyczące akumulatora Ni-MH z latopa PHILIPS FT-8600. Nie chciałem rozpoczynać nowego tematu.
A więc był już bardzo słaby, komputer jeżeli z niego startował to po 2 sekundach się wyłączał a winda pokazywała 100% naładowania

. Więc w ramach eksperymentu zrobiłem to o czym pisał Bestyjek czyli rozłdowałem żarówką samochodową do zera (amperomierz pokazywał prąd zędu 3A

) potem na noc do zmrażarki. Rano pozwoliłem mu trochę odtajać, rozkręciłem wytarłem wodę i wysuszyłem. I według opisu LEMa dałem przez 15 sekund na każdą z 3 paczek po 3 ogniwa 12V z zasilacza od komutera (+ do + a - do -) Ładowarka w laptopie zaczęła zachowywać się dokładnie tak samo jak u AndRego czyli po podłączeniu zapala się na chwile ładowanie po czym gaśnie a winda tym razem pokazuje 0 % naładowania. Dodam jeszcze, że napięcie na baterii jest 10,5V a powinno być 10,8V ale to chyba mieści się w granicy błędu, podczas wcześniejszych eksperymentów za każdym razem jak oddzielałem elektronikę w baterii od ogniw to się zerował miernik naładowania ale ładował tymczasem teraz już 3 godziny komputer jest włączony a stan baterii nadal 0%. Czyżby umarła na dobre?
Mam jeszcze jedną prośbę do ludzi zajmujących się laptopami. Gdzie mogę znaleźć jakąś dokumentację techniczną dotyczącą tego notebooka?