logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alfa Romeo 156 - Brak wycieraczek,migaczy i ogrzewania.

Grociu 09 Paź 2007 18:28 3317 4
REKLAMA
  • #1 4362995
    Grociu
    Poziom 11  
    Witam , mam problem
    Podłączałem ostatnio w swoim aucie alarm. Lecz później po skręceniu wszystkiego podczas jazdy próbnej stwierdziłem brak migaczy, później okazało sie jeszcze ze nie działają wycieraczki, nadmuch i ogrzewanie.
    Podczas instalacji nie zrobiłem żadnego zwarcia, ale wyskoczył bezpiecznik od awaryjnych.
    Sprawdziłem wszystkie inne bezpieczniki i kostki, ale wszystko było ok...
    Możliwe że sie uszkodził jakiś przekaźnik?
    Proszę o pomoc:cry:
  • REKLAMA
  • #2 4386022
    Dawid2605
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam... spróbuj odłączyć alarm i sprawdzić czy na pewno wszystkie bezpieczniki są dobre (najlepiej wymienić na nowe) możliwe że coś jest nie tak z alarmem.
  • REKLAMA
  • #3 4392816
    Grociu
    Poziom 11  
    Już sprawdzałem, to nie przez alarm.
    Udało mi sie już uruchomić to wszystko, tylko ze tak powiem jest to połączone 'na krótko' a mianowicie doprowadziłem dodatkowy plus do przekaźnika pod kierownicą. Jak na razie wszystko działa bez zarzutu ale wolałbym żeby było to naprawione 'normalnie' a nie na 'krótko'.
  • REKLAMA
  • #4 4396271
    Dawid2605
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    sprawdz miernikiem czy jakiś przewód nie został uszkodzony. znajdz przewódktóry odpowiada plusowi na przekaźniku i czy nie jest w którymś miejscu przerwany.
  • #5 4412179
    Grociu
    Poziom 11  
    Według miernika jest wszystko ok, to to jakaś grubsza sprawa, w niedalekiej przyszłości zaprowadzę autko do ASO
REKLAMA