logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 2004 - Tempomat nie reaguje, brak kontrolki po włączeniu

tabla_k 15 Paź 2007 22:56 3211 6
REKLAMA
  • #1 4382744
    tabla_k
    Poziom 2  
    Tak jak w temacie nie dziala tempomat przesuwajac manetke od siebie na on nic sie nie dzieje i nie zaswieca sie zadna kontrolka. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4383068
    elektronika5
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Jeżeli był odłączany akumulator lub komputer to trzeba go zakodować.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4383075
    tabla_k
    Poziom 2  
    Nie wiem czy był odłaczony akumulator bo auto mamy dopiero 2 tygodnie ale mozliwe ze był odłaczony. Czy to mozna zakodowac tylko w servisie czy samemu i jak
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4383085
    tabla_k
    Poziom 2  
    Ale mozna samemu to zakodowac??, bo o ile wiem to nie ma do tego modelu interfejsu
  • #6 4383090
    elektronika5
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Można zakodować w każdym zakładzie elektroniki samochodowej,który ma pojęcie.
  • #7 4383094
    tabla_k
    Poziom 2  
    Ja znam tylko 1 taki zakład ale sam nie wiem czy oni by mi to zrobili. A moze ktos wie gdzie w Zachodniopomorskim mozna cos takiego zrobic oprucz servisu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Audi A6 z 2004 roku tempomat nie reaguje na przesunięcie manetki do pozycji "on" i nie zapala się kontrolka. Przyczyną może być konieczność zakodowania systemu, zwłaszcza jeśli był odłączany akumulator lub komputer sterujący. Kodowanie tempomatu wymaga specjalistycznego sprzętu i wiedzy, dlatego zazwyczaj wykonuje się je w serwisie lub w zakładzie elektroniki samochodowej posiadającym odpowiednie kompetencje. Samodzielne kodowanie jest utrudnione ze względu na brak dostępnych interfejsów do tego modelu. W regionie Zachodniopomorskim poszukiwane są warsztaty poza serwisem, które oferują takie usługi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA