logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CANDY CBL 85 - Pralka nie przechodzi na wysokie obroty podczas wirowania

dawid512 23 Paź 2007 21:21 3223 6
REKLAMA
  • #1 4408130
    dawid512
    Poziom 32  
    Ocena: 6
    Witam.

Tak jak w temacie nie działa odwirowanie w pralce. Gdy włącze odwirowanie to pralka normalnie zaczyna program działa chwile ale jak ma pzrejsc na wysokie obroty bebna to program sie wylacza . Dodam jeszce ze czyscilem filtr (choc i tak jeszcze leca male drobinki kamienia z węza) oraz pralka normalnie zasysa wode i ja wypuszcza. Prosze o pomoc.

Pozdrawiad Dawid.

Tytuł tematu poprawiłem.
    <skryn>
  • REKLAMA
  • #2 4408168
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3385
    Nie podałeś modelu. Na początek czyszczenie układu hydrostatu - instrukcje znajdziesz w "szukaj" po wpisaniu kluczowych słów.
  • REKLAMA
  • #3 4408207
    dawid512
    Poziom 32  
    Przepraszam.

Model to CANDY CBL 85 prosze o szczegolowa pomoc poniewaz jeszce nigdy nie zajmowalem sie naprawa pralek.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4408269
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3385
    Wpisz w szukaj "Candy CBL nie wiruje" i znajdziesz tam właśnie szczegółową pomoc - jak nie załapiesz, to pomożemy. Spróbuj jutro, dziś szukajka wisi.
  • REKLAMA
  • #5 4408316
    Asteroid
    Poziom 20  
    Ocena: 188
    Włącz na pusto pralke na pranie zaobserwuj jaki jest poziom wody
    następnie oddaj ją i włącz na płukanie i znów zobacz ile pobierze wody !
    Zwróc uwage na to co pisałem i odpisz to będzie wtedy już mniej wiecej wiadomo co jest !
  • #6 4410036
    dawid512
    Poziom 32  
    ALe nie rozumiem, mnie nie chodzi o to czy w programie pobiera iles tam wody a inaczej iles tam tylko o to ze jak wlacze odwirowanie to pralka wypusci wode obroci kilka razy bebnem w jedna i druga strone a potem program pada co sygnalizuje momentalne wylaczenie sie swiatelek inforumujacych o stanie pracy.
  • #7 4410057
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1170
    Programator !!??, ale jeszcze sprawdź prądniczke silnika, która znajduje sie z tyłu silnika, powinna "siedzieć" ciasno.
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy pralki Candy CBL 85, która nie przechodzi na wysokie obroty podczas wirowania – program zatrzymuje się po kilku obrotach bębna i wyłącza sygnalizację pracy. Użytkownik potwierdził, że pralka prawidłowo zasysa i wypuszcza wodę oraz że filtr został oczyszczony, choć z węża nadal wydostają się drobinki kamienia. Wskazano konieczność sprawdzenia i oczyszczenia układu hydrostatu, który odpowiada za kontrolę poziomu wody. Zasugerowano również weryfikację programatora oraz prądnicy silnika umieszczonej z tyłu silnika, która powinna być stabilnie zamocowana. Dodatkowo zalecano obserwację poziomu wody podczas różnych etapów cyklu prania, aby wykluczyć problemy z napełnianiem i odprowadzaniem wody. Wskazano na dostępność szczegółowych instrukcji dotyczących modelu Candy CBL 85 w zasobach forum pod hasłem „Candy CBL nie wiruje”.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA